Nelfo

Innhold

Elektrikerlærlinger i finalen

Nyhet

Publisert

Elektrikerlærlingene Ingrid Haugen hos Øra Elektro AS og Amalie Klementsen Olsvoll hos Magnus. M. Thunestvedt AS er to av tre finalister i kategorien lærlinger når Norges hyggeligste håndverker skal kåres.

– Dette er artig. Det hadde jeg ikke ventet, sier Ingrid Haugen. Hun har gått to år i lære hos Øra Elektro AS, og har et halvt år igjen av utdannelsen sin.

Amalie Klemetsen Olsvoll i Magnus. M. Thunestvedt AS er også positivt overrasket over nominasjonen.

– Det gir meg en bekreftelse på at jeg gjør en god jobb som håndverker og lærling, og at folk setter pris på det, sier Olsvoll.

Så langt har Haugen 808 stemmer, mens Olsvoll har 1407 stemmer. Kåringen foregår helt frem til 5. september når Norges hyggeligste håndverker kåres, og altså Norges hyggeligste lærling.

– Jeg trives veldig godt i yrket. Det er varierende dager hvor jeg får gjøre veldig mye forskjellig, får treffe folk og være aktiv, sier Haugen.

Jeg synes jobben er kjempegøy og liker å jobbe med hendene. Dessuten liker jeg kollegaene mine godt. Det er hyggelige folk, sier Olsvoll. Det stemmer godt, for Geir Mæhle fra samme firma er en av tre finalister i klassen for elektrikere og med i kampen om tittelplassen.

Les mer: Norges hyggeligste elektriker.

Begge er jenter på en guttedominert utdanning.

– Jeg trives godt med guttene, men jeg kunne godt tenkt meg at det var flere jenter her. Det hadde ikke skadet, sier Haugen.

– Det hadde vært gøy å jobbe sammen med flere jenter. Jeg oppfordrer flere jenter til å søke seg til elektro, sier Olsvoll.

Les mer: Flere jenter søker seg til elektrofag

Du kan stemme på din finalekandidat frem til 5. september. På finaledagen 5. september 2020 kårer juryen syv kategorivinnerne, og blant disse kåres til slutt en hovedvinner som får den gjeveste tittelen, Norges Hyggeligste Håndverker.

Les mer: Her kan du gi din stemme til hvem som skal bli Norges hyggeligste håndverker 2020