Nelfo

Innhold

  • Nelfo
  • Artikler
  • Kompensasjonsordningen: Slik treffer den Nelfo-bedriftene

Kompensasjonsordningen: Slik treffer den Nelfo-bedriftene

Nyhet, Politisk sak

Publisert

(Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen)

- Lite tyder på at denne ordningen vil treffe mange av Nelfo-bedriftene, men enkelte bedrifter vil helt klart ha stor glede av dette, sier Tore Strandskog i Nelfo.

Nye tiltak rettet mot byggebransjen vil trolig komme i pakkene etter påske.

Les mer: Spørsmål og svar om kompensasjonsordningen (Arbinn)

- Vi får rapporter om at enkelte elektrobedrifter nå permitterer og nedbemanner hardt. Disse bedriftene vil helt klart ha stor glede av kompensasjonsordningen, sier Tore Strandskog, direktør for næringspolitikk i Nelfo.

- Ordningen vil raskt skaffe helt nødvendige kontanter til bedrifter som sliter med omsetningssvikt og ikke får betalt regningene sine.

Les mer på: Foretak med minst 30 prosent omsetningsfall kan få kompensasjon (regjeringen.no)

Forslaget til regjeringen, som ble presentert torsdag 2. april kl. 18.00, sendes nå til Stortinget. Det gjenstår noen forhandlinger gjennom helgen, før endelig versjon vedtas i Stortinget tirsdag neste uke.

Utfordring i servicemarkedet
Prosjektmarkedet går foreløpig rimelig greit, selv om det er noe tregere enn normalt. Den store utfordringen for elektrobransjen for øyeblikket er servicemarkedet – spesielt i de store byene.

- Nelfo vil nå se på tiltak rettet mot sluttbruker, samt servicetiltak i de enkelte kommuner og fylkeskommuner. Her vil man være sterkt avhengig av at kommunene får overført midler til nødvendig oppussing og rehabilitering. Dette vil være viktige tiltak som kan komme raskt i gang, sier Strandskog.

Flere konflikter
- Det meldes om tøffe tak i prosjektmarkedet med hensyn til hvem som skal bære kostnadene som er forårsaket av koronakrisen. Nelfo vil derfor be regjeringen om ekstra midler til å ruste opp Meklingssenteret slik at dyktige meklere raskt kan komme inn og bidra til fortløpende mekling. I dagens situasjon tror vi dette er nødvendig, fremholder Tore Strandskog.