Nelfo

Innhold

Ny veileder: Slik installerer du solcelleanlegg i bolig

Nelfo har utviklet en veileder for elektroinstallatører som beskriver en solcelleinstallasjon i bolig fra start til slutt.

Nelfos Solundersøkelse 2019 viste at hele 87% av våre medlemmer tilbyr installasjon av solcelleanlegg i dag, eller vurderer å satse på det i fremtiden. De medlemsbedriftene som ikke tilbyr solcelleinstallasjon i dag, oppgir at mangel på kompetanse er den største barrieren. I undersøkelsen kommer det også frem at privatboliger er det største markedssegmentet for Nelfos medlemsbedrifter.

For å følge opp disse funnene fra undersøkelsen gir Nelfo nå ut en teknisk veileder som beskriver solcelleinstallasjoner i boliger. Den er nå tilgjengelig for alle våre medlemmer og kan lastes ned fra nelfo.no. Hensikten er å bidra til økt kompetanse og interesse i bransjen for solstrøm, både hos erfarne bedrifter men også for nykommere. Denne veilederen fokuserer på nett-tilknyttede anlegg i bolig, men er en del av et større prosjekt som fokuserer på solstrøm i sin helhet.

Veilederen tar opp de viktigste problemstillingene elektroinstallatøren må forholde seg til i hvert steg i prosessen. Den går nærmere inn på blant annet hva man bør snakke med kunden om, forarbeid, prosjektering, valg av utstyr samt installasjon og dokumentasjon. Aktuelle normer er listet opp, fallgroper er beskrevet, og valgmuligheter er kartlagt i hvert steg. Innholdet er utarbeidet med fokus på elsikkerhet og i henhold til NEK 400:2018. Videre er det vedlagt en leseveiledning til datablader for solcellemoduler.

Last ned veilederen her (kun for medlemmer)

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt