Ny læreplan i elektrofag – fullt gjennomslag for Nelfo

Nyhet, Utdanning og kurs

Publisert

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

– Med dette får vi en bedre læreplan som er enklere å forstå og mer relevant for det arbeidslivet elevene møter. Jeg er glad for at myndighetene har lyttet til bransjen, sier Svein Harald Larsen i Nelfo.

Den nye læreplanen for Vg1 elektrofag blir tatt i bruk til skolestart etter sommeren.

Dette har Nelfo fått gjennomslag for:

  • At teori og praksis skal henge bedre sammen gjennom hele opplæringen.
  • Elevene skal lære mer om nye teknologier som eksempelvis solenergi og lagring, styring og sensorteknologi.
  • At mangfold, kjønn og kultur blir mer synlig i læreplanen.

– Den nye læreplanen har også en bedre oppbygging, utforming og språkføring. Dette gjør det enklere for både lærere og elever å forstå læreplanen i undervisningssituasjonen. At læreplanene dessuten er digitalisert gir nye muligheter for å se helheten i hele læreplanverket, sier fagsjef for utdanning i Nelfo, Svein Harald Larsen.

Utdanningsdirektoratet fremhever at de nye læreplanene for Vg1 skal være fremtidsrettede og relevante for elever, lærlinger og behovene i arbeidslivet. Det elevene lærer skal være aktuelt for arbeidslivet de møter.

– Det innebærer at elevene vil få en bedre forståelse av bærekraft og hvordan teknologi påvirker klima og miljø. Videre handler fagene om å gi elevene grunnleggende opplæring i elektrofaget med vektlegging på hvordan tekniske løsninger bidrar til et godt innemiljø, og hvordan teknologi kan bidra til menneskers livskvalitet, sier Larsen.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt