Nelfo

Innhold

Krøderen Elektro: - De ansatte skal føle seg trygge

Nyhet

Publisert

©Fotograf John Petter Reinertsen

Vi har bedt noen av våre medlemsbedrifter oppsummere koronaåret og spurt om hvordan de tror dette året vil bli. Denne gangen er det Krøderen Elektro sin tur. - Vårt bidrag til den nasjonale dugnaden er å holde hjulene i gang. I fjor økte vi bemanningen med 25 ansatte. Av disse er 14 lærlinger, sier daglig leder Vegard Jelstad.

Flere bransjenyheter finner du på Elmagasinet.no.

- Vi vil ikke ødelegge utdanningsløpet til disse ungdommene. Vanligvis tar vi inn ti lærlinger hver vår. Denne gangen tok vi inn tolv. Vi overtok også ansvaret for to lærlinger fra en bedrift som gikk konkurs. Det er vårt samfunnsansvar å ta inn lærlinger og få folk i arbeid. Derfor har vi ansatt elektrikere som ble ledige i vårt distrikt.

Ikke permittert ansatte

- Selv om vi merket en tydelig brems i mars og april, sendte vi ikke ut permitteringsvarsel. Vi hadde store prosjekter gående, blant annet Heradsbygda omsorgssenter på Ringerike og Sølvparken på Kongsberg. En del mannskaper ble flyttet over fra servicemarkedet til de store prosjektene.

Full sysselsetting hele året

- Det har vært full sysselsetting hele året, i tillegg til noe utleie da service-, bolig- og hyttemarkedet skjøt fart igjen på høsten. Det har også vært godt å ha en litt romslig bemanning i perioder, da mange ansatte måtte være hjemme på grunn av stengte skoler og barnehager. Vi har skilt tydelig mellom koronarelatert fravær og annet fravær.

Trygghet for de ansatte

- Vi er opptatt av at de ansatte skal føle seg trygge. Rutiner og smitteverntiltak kom raskt på plass. De er mindre engstelige nå enn i begynnelsen av pandemien. Vi merker at de ansatte er glade for å ha en jobb som har vært der. De har sett hvordan folk mister jobbene sine i andre bransjer.

Hektisk frem til sommeren

- 2021 blir veldig hektisk frem til sommeren. Vi venter også bra trykk på service, boliger og hytter til høsten. Samtidig trenger vi påfyll av større prosjekter. Et stort offentlig prosjekt glapp for oss i desember, da kommunen stoppet det. Det var kommet veldig langt i planleggingen. Her hadde vi lagt ned mye ressurser.

Satser på mindre prosjekter

- Strategien er å lete blant de mindre prosjektene. Utfordringen her er at det er veldig mange interesserte. Dessverre er noen villige til å gå for lavt i pris for å få disse prosjektene. Dette er uaktuelt for oss.

Går i pluss

- Selv om det for 2021 lyser et orange lys, ser vi ikke svart på situasjonen. Vi tjente penger i 2020. Det er det også mulig å gjøre i år. Kanskje ikke like mye som før pandemien. Vi har budsjettert med en omsetning på 195 millioner.

Denne saken kan du lese i sin helhet i januarnummeret av Elmagasinet som kommer 29. januar.

Les også: Ingeniør Pettersen i Drammen ser forbi koronapandemien.