Påskehilsen fra Nelfo: Imponert over medlemmene

Nyhet

Publisert

Ove Guttormsen, admninistrerende direktør i Nelfo er imponert over medlemsbedriftenes omstillingsevne.

Ove Guttormsen, administrerende direktør i Nelfo, er imponert over medlemsbedriftenes mulighet til å se nye muligheter gjennom koronapandemien. (Foto: Moment studio)

- Jeg er imponert over den omstillingsevnen Nelfos medlemsbedrifter har vist gjennom det siste året. Mange har sett muligheter og grepet dem, sier Nelfo-sjef Ove Guttormsen.

Det har vært et utfordrende år. I fjor skrev jeg at vår bransje ikke er i første linje når det gjelder tap av marked, men koronakrisen kommer til å slå inn i vår bransje også.

Vi har merket det vi også, men ikke så hardt som mange andre bransjer.

Bransjen imponerer

Det som imponerer meg, er den omstillingsevnen Nelfos medlemsbedrifter har vist. Mange har sett nye muligheter i markedet og grepet dem. Du kan si at vi er heldige som jobber med alt som har med elektrisitet å gjøre, men det er deres fortjeneste at vi ligger i front slik at Norge kan nå bærekraftmålene og oppfylle nasjonale og internasjonale klimaforpliktelser. Enkelt forklart er det minst en Nelfo-bedrift involvert i ethvert tiltak som gjør det grønne skiftet mulig.

At vi skal komme gjennom denne krisen samtidig som vi har investert i grønne omstillinsgtiltak er noe vi har jobbet hardt for.

Må holde hjulene i gang

Gjennom hele krisen har vi argumentert for tiltak som holder hjulene i gang. Vi har argumentert for mer midler til grønne investeringer og at kommunene må få øremerkede krisemidler slik at de opprettholder aktiviteten.

 Selv om mange har gode ordrereserver, opplever også mange mer markedsusikkerhet enn på lenge. 42 prosent av Nelfos medlemsbedrifter svarer at ordrereserven er lavere i mars i år enn samme måned i fjor. Likevel svarer 57 prosent at de har nok jobb ut året. Det er bra!

Jobber for gode rammebetingelser

Nelfo jobber for at medlemmene skal ha de beste rammebetingelsene. Vi er i kontakt med politikere sentralt og lokalt, jobber sammen med andre interesseorganisasjoner og gjennom NHO for at tiltakene skal være relevante og gode. Vi er takknemlige for at dere setter pris på den jobben vi gjør. Det viser også årets omdømmeundersøkelse, hvor et overveldende flertall gir oss tommelen opp. Det er en tillit vi skal stå på for å beholde.

Nå står påsken for tur, enten du blir hjemme eller drar på hytta, har dere fortjent noen dager sammen med familien. Jeg håper dere får maksimalt ut av den og er uthvilte til å ta tak i utfordringene som kommer frem mot sommeren, og vaksinene gjør at vi kan gå tilbake til en mer normal hverdag.

Jeg vil at dere skal vite at vi jobber for dere og at vi aldri er lenger enn en telefonsamtale unna.

God påske hilsen Ove.