Nelfo

Innhold

#nelfomedlem - Elektropluss Telemark

Ole Halvor Kolstad, daglig leder i Elektropluss Telemark. Foto: TK Film Torstein Kiserud.

Elektropluss Telemark AS har vært Nelfo medlem siden 2015 og leverer alt innen elektro til hus, bygg, service og industri. Vi har snakket med daglig leder Ole Halvor Kolstad som brenner for å høyne kompetansen i bedriften.

Navn/Stilling: Ole Halvor Kolstad, daglig leder

Bakgrunn/utdanning:  Elektro og økonomi

Hva opptar ditt selskap mest for tiden? 
Vi jobber med flere næringsprosjekter bl.a. 
Høgvoll, et signalbygg i massiv tre i Bø, utbygging av to Kiwi butikker i Bø og på Notodden med parkeringskjeller og service. Elbilladere for private, borettslag/sameier og næring, samt installasjon av varmepumper for kjøling er også noe av det vi driver med. 

Hvordan har korona-krisen påvirket din bedrift det siste året?  
Vi ligger faktisk foran fjoråret, men merker noe reduksjon på servicetilgangen. 

Hvordan får vi hele Norge på strøm? 
Det må stimuleres til utvikling av elektriske muligheter for næringslivet og private, jeg tenker da spesielt på infrastruktur på lademuligheter.

Solenergi bør subsidieres slik at vi som installatører kan få lønnsomhet i arbeidene og at næring og private kan få et fornuftig regnestykke ut av investeringen.

Det bør også være flere initiativer til å redusere vedfyring til fordel for mer miljøvennlige løsninger som varmepumper. Subsidiere slik at flere sykler og kjører elektrisk 😊

Hva gjør dere for å skape et godt arbeidsmiljø i bedriften? 
Vi har mange sosiale sammenkomster (før korona), vi har en reisekasse og drar på turer sammen til forskjellige destinasjoner i Europa.

I tillegg forsøker vi å skape et godt arbeidsmiljø med jevnlige samtaler og undersøkelser om arbeidsmiljøet.

Hvorfor er dere medlem i Nelfo? 
Vi får mye tilbake i form av kurs, tilgang på informasjon som driften trenger og noen vi kan spørre når vi har spørsmål om noe.

Har du forslag til hvordan vi i Nelfo ​bedre kan hjelpe din bedrift?
Jobbe politisk mot mer elektrifisering. Skape gode læringsmiljø for våre ansatte slik at kompetansen blir best mulig. Jobbe mot strengere regler for svart arbeid, elektrisk installasjon av ikke faglærte som kjøper materiell selv.  

Elektropluss Telemark - Foto Telemark

Tre kjappe 

Hvor går ferien i sommer?  
Geiranger, Åndalsnes og Loen

Hva gjør du på fritiden?
Trener både en fotballspiller og et lag. I tillegg holder jeg meg litt i form selv med ulike former for trening. Stisykling med elsykkel er helt topp.  

Hvilken bok kan du anbefale?
Leser nesten ikke bøker, men hvis det skal være en så må det nesten bli Jurgen Klopp sin biografi.

#nelfomedlem

I intervjuserien #nelfomedlem kan du bli bedre kjent med noen av medlemsbedriftene i Nelfo. Ønsker du og din bedrift å bli intervjuet? Ta kontakt med Sølvi Aasen.