Nye koronatiltak: Arbeidsgiverperioden ved sykefravær reduseres

- Vi har forståelse for de nye koronatiltakene. For mange av Nelfos medlemsbedrifter vil det at arbeidsgiverperioden ved koronarelatert sykefravær reduseres være viktigst, sier Ove Guttormsen.

Det koronatiltaket som er viktigst for mange av Nelfos medlemsbedrifter er arbeidsgiverperioden ved koronarelatert sykefravær. Lønnsplikten for arbeidsgiver vil gå fra 16 til fem dager.

- Vi vil sammen med resten av NHO-felleskapet jobbe for at denne perioden reduseres ytterligere til tre dager. For mange ansatte i Nelfos medlemsbedrifter vil karanteneregler og smitteregler gjøre det vanskelig å jobbe. For en montør er det uaktuelt å jobbe hjemmefra. Vi må dra ut til der jobben er, sier Ove Guttormsen, administrerende direktør i Nelfo.

Også NHO-sjef Ole Erik Almlid er tydelig på dette punktet:

- Flere av våre bedrifter sliter med høyt fravær på grunn av strenge smitterestriksjoner, karanteneregler etc. Dette gjelder hele landet og alle bransjer. NHO tar derfor videre til orde for at arbeidsgiverperioden ved sykefravær må videre ned fra fem til tre dager.

Her kan du lese mer om de viktigste koronatiltakene for bedriftene (NHO.no).

Som medlem i Nelfo og NHO har du tilgang til Arbinn, vår heldigitale arbeidsgivertjeneste. Her har vi samlet nyttige verktøy og viktig informasjon om koronatiltakene.

Dette skriver regjeringen om de økonomiske kompensasjonstiltakene.

Som medlem i NHO er advokathjelp innen arbeidsrett inkludert i kontingenten. Alle våre regionkontor har en lokal advokat som kan hjelpe deg. Her finner du en oversikt over advokater i NHOs regioner.