Dreper koronaviruset med ultrafiolett lys

Nyhet, Automatisering

Publisert

UVANLIG ARMATUR. Slik kan en upper air-enhet se ut. (Foto: Signify).

Tekniske løsninger kan bidra til mindre smitte. Bravida satser på UVC-belysning i kampen mot koronaviruset. - Verden er blitt liten. Om det er vanskelig å stoppe smitten på grensen, må den stoppes lokalt. UVC-løsninger reduserer luftbåren smitte, sier Øystein Svendsen i Bravida.

7 tips til tiltak som reduserer koronasmitte i bygninger.

- UVC-belysning har et stort potensial som smittevernprodukt. Dette er et område koronapandemien ser ut til å kickstarte i Norge, sier salgssjef Øystein Svendsen i Bravida.

- Vi er i startfasen med å tilby slike løsninger. Våre største kunder er målgruppen. Her er det stor interesse.

- Vi tilbyr slike løsninger som en merverdi for kundene. Alle produkter på dette området er aktuelle for oss. Siden vi er en tverrfaglig leverandør som leverer både rør, ventilasjon og elektro, er vi godt rigget for det. UVC-løsninger er et viktig nisjeprodukt, også i et samfunnsperspektiv.

- Verden er blitt liten. Om det er vanskelig å stoppe smitten på grensen, må den stoppes lokalt. Upper air-løsninger reduserer luftbåren smitte.

Hold deg oppdatert på bransjenyheter via Elmagasinet.no.

Sertifiserer ansatte

Svendsen forteller at Bravida øker kompetansen på UVC-løsninger.

- To ansatte har gjennomført sertifiseringsprogrammet til Signify. Sannsynligvis blir det flere. Vi ser også gode muligheter for gjensidig kompetanseoverføring mellom oss og Signify gjennom dialogen vi har om dette. At løsningene er grundig testet gir trygghet.

- Vi regner med at dette markedet vil vokse. Trolig kommer det nye nisjer på flere områder der teknologien kan brukes, salgssjef Øystein Svendsen i Bravida.