Foto:

God sommer fra Nelfo

Foto:

Vi kan nå gå sommeren i møte vel vitende om at vi har landet et ansvarlig lønnsoppgjør, skriver Ove Guttormsen i denne løypemeldingen før sommeren.

Rett før sommeren ble årets lønnsoppgjør vedtatt av EL og IT Forbundets medlemmer med solid flertall. Det betyr at det forhandlingsresultatet vi kom fram til i mai blir stående. Det er jeg glad for. Det siste vår bransje trenger er en opprivende arbeidskonflikt. Begge parter har nytte av at våre medlemsbedrifter klarer å skape trygge og gode arbeidsplasser.

Les mer: Årets hovedoppgjør er vedtatt

Forutsigbarhet er også viktig når vi ser på situasjonen rundt oss. Krigen i Ukraina, økte priser på materiell. Etterdønningene etter pandemien og mangel på arbeidskraft er gjør at forutsetningene fort kan endre seg. Prognosene ser likevel gode ut og aktiviteten ventes å øke i år.

Men til tross for gode prognoser har Nelfo vært tydelige på at en innstramming i reglene for innleie ikke er bra for bedriftene. Mange sliter med å skaffe nok folk som det er. Et forbud i Oslo, Viken og Vestfold vil ikke gjøre det lettere. Dette har flere bedrifter også vært tydelige på. Nelfo har brukt tyngden NHO-felleskapet gir for å få regjeringen til å endre de planlagte innstrammingene og vil fortsette dette arbeidet utover høsten.

En av våre store politiske gjennomslag dette halvåret er ny struktur for nettleie. Det tok sju år og beviser at det å få til gode rammebetingelser for Nelfos medlemsbedrifter er en maraton og ikke en sprint. Modellen vi foreslo, og som Olje- og energidepartementet har gitt tommelen opp for, sikrer en rettferdig fordeling av nettkostnadene samtidig som den motiverer til gode energiløsninger hos forbrukerne, enten det dreier seg om strømstyring, varmepumper, solceller eller lading av elbil. Det vet vi er viktig for medlemmene våre.

Les mer: Politisk tommel opp for ny nettleie

Vi vet også at medlemmene våre er opptatt av at bedriften har nok folk til å gjøre jobben, men like viktig er det at de som jobber i bedriftene er faglig oppdatert og har den kompetansen som trengs. Med erfaringene fra det å gjennomføre digitale kurs og webinarer gjennom hele koronapandemien, lanserte vi opplæringsplattformen Elflix tidligere i år. Det er en digital plattform som tilbyr de viktigste kursene, samt en hel rekke andre kurs. Særlig aktuelt i år er nye NEK 400:2022 og på Elflix får du vite hva som er nytt og de viktigste endringene.

Les mer om Elflix.

Og når jeg først er inne på NEK 400:2022, som medlem av Nelfo får bedriften en gratis digital medlemspakke som inneholder både NEK 400, NEK 399, forskrifter og veiledere.

Her får du tilgang på den digitale medlemspakken.

Som en gledelig nyhet registrerer jeg at Eliaden ble godt mottatt og satte rekord både i antall utstillere og publikummere. Etter å ha vær utsatt på grunn av pandemien var det godt å se at Eliaden reiste seg til å bli den beste noensinne.

Med denne oppdateringen vil jeg ønske alle våre medlemmer en riktig god sommer.

God sommer hilsen Ove Guttormsen, administrerende direktør i Nelfo.