Overgangsordningen i Sentral godkjenning videreføres

- Det er viktig at vi har et godt og forutsigbart regelverk på plass før overgangsordningen avvikles, sier Tore Strandskog i Nelfo når nyheten om at overgangsordningen for kvalifikasjonskrav i Sentral godkjenning videreføres inntil nytt regelverk er på plass.

Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik har annonsert at de vil videreføre overgangsordningen for Sentral godkjenning. I en pressemelding sier han at;

–Vi har lyttet til innspillene vi har fått, særlig fra anleggsbransjen. For å sikre forutsigbare rammevilkår, blir overgangsordningen for Sentral godkjenning nå forlenga.

Dette blir godt mottatt i bygg- og anleggsbransjen.

Nelfo har lenge jobbet for at bedriftene skal ha gode og forutsigbare rammevilkår og har vært tydelig overfor politiske myndigheter på dette.

- Det skal lønne seg å være seriøs og levere på seriøsitet, kvalitet, kompetanse og gjennomføringsdyktighet, sier Tore Strandskog, næringspolitisk direktør i Nelfo.

I hele prosessen med oppfølging av Byggkvalitetutvalget, og mens vi venter på avklaring om fremtidens kvalifikasjonsregime, har Nelfo vært tydelige på at overgangsordningen må gjelde frem til nye regler er på plass.