Nelfo

Innhold

Monsen Elektro: Full sysselsetting gjennom koronaåret

Nyhet

Publisert

Vi har bedt noen av våre medlemsbedrifter oppsummere koronaåret og spurt om hvordan de tror dette året vil bli. Denne gangen er det Monsen Elektro i Bergen sin tur: - Det gjelder å være positiv, se etter muligheter og gripe de som dukker opp, sier daglig leder Tore Haukås.

Flere bransjenyheter finner du på Elmagasinet.no.

- Etter noen dager med usikkerhet i mars, ble vi fort vant med en ny hverdag med håndvask, antibac og masker. Ingen av prosjektene vi har arbeidet med er stoppet, forteller Haukås.

Gjennom hele koronaåret 2020 har bedriften hatt full sysselsetting og atpåtil økt antall ansatte.

- Siden 2019 er antall ansatte økt fra 22 til 43. Av disse er fem lærlinger. I fjor ansatte vi én ny lærling. I et normalår ville vi trolig ansatt flere. Vi skal alltid ha lærlinger i bedriften.

- I 2020 har serviceområdet vært vårt viktigste marked. Dette gjelder både næringsbygg, privat og borettslag. Som spesialist på rehabilitering av bad er borettslag spesielt viktig. Vi har både elektro, rør, tømmer og mur i samme konsern, Allier Gruppen.

I fjor ferdigstilte Allier Gruppen 700 bad, samt at de gjorde alle elektroinstallasjonene i lokalene til Høyskolen Kristiania i Hansa­parken.

- Det var et viktig prosjekt for oss, sier Tore Haukås som regner med en omsetning på 35-36 millioner kroner i 2020. Dette er 12 millioner mer enn i 2019.

- I 2021 skal vi vokse på service­markedet, samtidig som vi skal lete etter nisjer i prosjektmarkedet og ta andeler der. Målsettingen er en omsetning på 45-50 millioner kroner. Det gjelder å være positiv, se etter muligheter og gripe de som dukker opp. Motiverte og kompetente ansatte er en forutsetning for å lykkes, understreker daglig leder i Monsen Elektro, Tore Haukås.

Les også: Ingeniør Pettersen i Drammen ser forbi koronapandemien.

Les også: Krøderen Elektro: - De ansatte skal føle seg trygge.

Les også: Forenede Montører Kongsberg: Doblet antall lærlinger i 2020.