Foto:

Nullutslippsfondet – store muligheter for Nelfo-bedriftene

Foto:

Nye bevilgninger på til sammen 1 milliard kroner i ekstra støtte fra Enova er nå tilgjengelig for å kutte utslipp i næringstransporten i 2019 og 2020. Søknad for støtte åpnet 27. august.

Nullutslippsfondet er en samling støttetilbud fra Enova som skal kutte utslipp i næringstransporten gjennom en effektiv utrulling av nullutslippsløsninger. Fondet er delt i tre, støtte til elvarebil, energi- og klimatiltak i landtransport og elektrifisering av sjøtransporten.

-Utrolig bra tiltaksliste. Her har Nelfo fått betydelig gjennomslag. Dette vil utvikle markedene våre på transportsektoren, og ikke minst innen maritim sektor, samt vårt arbeid med utslippsfrie byggeplasser. Forholdene er nå lagt til rette for en skikkelig markedsutvikling på viktige områder. Nå må elektrobransjen kjenne sin besøkelsestid, fremholder Tore Strandskog, næringspolitisk direktør.

Bedrifter og enkeltpersoner kan få støtte til kjøp av nye elvarebiler på inntil kr. 50 000. I tillegg kan man få kr. 5000 i støtte til lader som først søkes om når bilen er registrert i kjøretøyregisteret. Kjøretøyet må være en hel-elektrisk varebil klasse 2 med tillatt totalvekt under 4250 kg. Støttetilbudet gjelder ved førstegangsregistrering av bilen. Støttetilbudet har standardsatser basert på bilens motorytelse:

Motorytelse (hk)

Maks effekt per halvtime (kW)

Støtte

< 80 hk

< 60 kW

15 000 kr

80–120 hk

60–90 kW

25 000 kr

> 120 hk

> 90 kW

50 000 kr


Innen landtransport gis det støtte til innkjøp av nullutslippskjøretøy og tyngre biogasskjøretøy som lastebiler, gravemaskiner, hjullastere og dumpere. Størrelsen på støtten vurderes individuelt i hvert prosjekt.

Det gis også støtte til investeringer i batteriprosjekter i fartøy, både nybygg og retrofit. For store virksomheter er støtten til anskaffelse og ombygging av skip begrenset oppad til 40 % av merkostnaden, for små og mellomstore virksomheter er tilsvarende begrensning 50 prosent.

Les mer på enova.no her

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt