Foto:

Se til Oslo

Nyhet, Politisk sak,

Publisert

Foto:

Oslo kommune ble presentert som et forbilde da Nelfo, EFO og Bellona inviterte til seminar om utslippsfrie byggeplasser i Arendal 14.august.

Kommunen har allerede innført en hovedregel om at byggeplassene skal være utslippsfrie, og et mål om at Oslos egne byggeplasser skal være utslippsfrie innen 2025, fortalte Heidi Sørensen fra Klimaetaten. Videre er det vedtatt at all bygg-og anleggsvirksomhet innen kommunens grenser skal være utslippsfrie innen 2030. Klimaetaten har også foreslått for politikerne at Oslos virksomheter skal benytte felles klimastandarder i bygg-og anleggsanskaffelser.
Se brosjyren «Ti råd for utslippsfri byggeplass» 

Adm. direktør Frank Jaegtnes i EFO understreket at man må huske at utslippene ikke bare kommer fra anleggsmaskiner, som det har vært mye oppmerksomhet rundt så langt.

-Blant annet må logistikken organiseres smartere. Vi kan ikke leve med at en diger trailer kjører inn til anleggsplassen for å levere tre små pakker, sa han.

-Gjennomføringen av utslippsfrie anleggsplasser må skaleres opp. Det trengs volum og forutsigbarhet, slik at dette blir et godt og interessant marked for leverandørene. Dette får vi til.

Magnus Aune Johnsen fra Hafslund bekreftet at også nettkapasiteten er god nok, før politikerne slapp løs i en debatt som i stor grad dreiet seg om hvor offensive mål man bør sette seg, og hvor raskt endringene kan og bør skje.

Frank Jaegtnes oppdaterte for sin del slik:

- Sørger dere politikere for rammene, skal vi skaffe teknologien. Næringslivet ønsker seg tøffe krav. Men vi kan ikke makse ut alt samtidig.

Møteleder Tore Strandskog fra Nelfo konkluderte at byggeplassutslippene ikke lenger er «de glemte utslippene», og at det blir spennende tider framover for alle parter. 

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt