Nelfo i høring om innleieregelverket

Nyhet, Politisk sak, Arbeidsliv, Seriøsitet

Publisert

- Nelfo er helt enig i at faste ansettelser er viktige byggesteiner i det norske arbeidslivet, men samtidig er det viktig å erkjenne at innleie gir nødvendig fleksibilitet. Uten denne fleksibiliteten vil mange bedrifter ikke ha mulighet for å delta i prosjektmarkedet, fremholdt Tore Strandskog i høring i Stortingets Arbeids- og sosialkomite.

Innleie gir nødvendig fleksibilitet
Samtidig er det viktig å erkjenne at innleie gir nødvendig fleksibilitet for å ta topper i markedet. Uten denne fleksibiliteten ville mange bedrifter ikke hatt mulighet for å delta i prosjektmarkedet. Og her er vi ved selve kjernen i Nelfos innvending mot flere av de forslagene som nå er på høring.

Favorisering av de store
Dersom adgangen for innleie begrenses, vil dette spesielt ramme de små og mellomstore bedriftene i markedet. Det er disse bedriftene som ofte har behov for midlertidig innleie av ulik type spisskompetanse for å kunne delta i prosjektmarkedet. En begrensning vil favorisere de store og ofte utenlandske tilbyderne som har denne spisskompetansen ansatt permanent.

Økt lærlingtilskudd
Nelfo mener at lærlingtilskuddet må økes i takt med kostnadsutviklingen. Det er for enkelt å komme unna kravet om bruk av lærlinger i offentlige anskaffelseskontrakter – en hovedentreprenør kan enkelt dytte dette ansvaret over på sine underleverandører.

Lærlinger i alle fag
Nelfo ber Stortinget om å samle seg om en kraftigere lærlingeklausul i anskaffelsesregelverket, der offentlige anbydere innen bygge- og anleggsprosjekter må kreve at det skal være lærlinger for alle relevante fag i byggeprosjekter, og at det skal stilles krav om en minste andel lærlinger i prosjektene, sa Tore Strandskog i høringen.

Les høringsbrevet her

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt