Nelfo

Innhold

Energismarte Bygg Konferansen: - Ikke bekymret

Vår bransje kan bidra mye i arbeidet med å nå klimamålene.

Paneldeltakerne hadde en optimistisk tone, men understreket at bransjen må ha den nødvendige kompetansen for å møte digitaliseringen. Fra v: Ove Guttormsen Nelfo, Frank Jaegtnes , Ole Petter Nyhaug og Simen Malmin. Foto: Audun Braastad

– Jeg har aldri vært så lite bekymret for bransjen som jeg er nå, fastslo Nelfos adm.direktør Ove Guttormsen under en paneldebatt på første dag av Energismarte Bygg Konferansen i Lillestrøm 12. februar.


– Vår bransje kan bidra mye i arbeidet med å nå klimamålene. Jeg er glad vi nå begynner å se helheten i dette. Det viktigste hinderet vi ser nå er holdninger og regelverk, sa han.

Adm direktør Frank Jaegtnes i Elektroforeningen (EFO) understreket også de mange mulighetene klimamålene skaper for bransjen. Men han understreket samtidig at ettersom tingene vi omgir oss med stadig blir mer intelligente, vil det kreve høy kompetanse å ivareta disse mulighetene. 

– Er man ikke oppdatert, kan man bli forbigått, påpekte han. 

Paneldebatten var del av et rikholdig program som favnet temaer som digitalisering og smarte bygninger, erfaringer og suksesshistorier om digitale bygg, elektrobransjen og leveranse av smarte bygg, samt virkemidler og rammebetingelser.

Thor Bergli har meldt sin avgang som IEE-styreleder, men avsluttet jobben med å spå store muligheter for bransjen i mer enn et tiår framover. Foto: Laila Sandvold Macdonald

Viktig rolle
IEE, Interessegruppen for energieffektivisering, har en viktig rolle å spille i å ruste bransjen for fremtidens utfordringer, konstaterte IEE-styreleder Thor Bergli da han åpnet konferansen. Gruppen har i dag 115 medlemmer, og tilbyr blant annet kompetanseutvikling ved Fagskolen og et eget kalkulasjonsverktøy for energieffektive bygg. 

I likhet med Guttormsen ga også Bergli uttrykk for stor optimisme på vegne av bransjen. 

– Fremtiden krever smarte bygg og byer, og rammebetingelsene med dyrere strøm og skjerping av energikravene i TEK betyr gode muligheter, påpekte han. 

–Fossil oppvarming blir forbudt fra 2020, og det vil bli krevd ladeklare bygg. Jeg tror smartbygg vil bli allemannseie. Alt dette betyr lyse utsikter for bransjen fram til 2030 og trolig enda lenger frem i tid, fastslo han.

Thomas Liland-Vik blir ny styreleder i IEE. Foto: Laila Sandvold Macdonald

Dagen ble avrundet med at Thor Bergli ble takket av som styreleder for IEE. Han gir stafettpinnen videre til Thomas Liland-Vik, daglig leder i KE Automasjon. Konferansen fortsetter med fire parallellseminarer 13.februar.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt