Praktiske råd for konfliktforebygging

Nelfo har utarbeidet noen sentrale praktiske råd for å forebygge konflikter i kontraktene.

Det oppstår ofte tvister eller uenigheter om forståelsen av kontrakter, både i næringsentrepriser og i oppdrag for private kunder. Nelfo har gjennomført en undersøkelse blant flere medlemsbedrifter om hva som bidrar til konflikter i bygg- og anleggsbransjen. Basert på resultatene fra undersøkelsen og våre erfaringer, har vi utarbeidet noen sentrale praktiske råd for å forebygge konflikter i kontraktene.

Næringsentreprise omfatter arbeider utført mellom næringsdrivende, der avtaledokumentet kan være basert på norske standardkontrakter eller andre typer avtaler. Uklarheter i funksjonsbeskrivelser og andre kontraktsdokumenter og tidspress under kontraktsforhandlinger er noen av årsakene. 
Last ned praktiske råd her

Forbrukerentreprise omfatter oppdrag etter lov om håndverkertjenester og lov om bustadoppføring, og det kan ikke avtales vilkår som er ugunstigere for forbrukeren enn det som følger av loven.  En stor andel av tvistene dreier seg om uenigheter om sluttfakturaen, som oftest fordi forbruker blir overrasket over kostnadene ved bruk av elektriker. 
Last ned praktiske råd her

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt