Åpner meklingssenter for BAE-næringen

Nyhet, Politisk sak, Arbeidsliv, Jus

Publisert

Ronny Lund i Wiersholm, Geir Frøholm i Sands, EBA-advokat Siw Linderud, Bane NOR-advokat Erik Brandstad, gen.sekr. Merete Smith i Advokatforeningen, avd.dir. Bjørn Kuvås i Statsbygg, direktør Tore Strandskog og fagsjef Vigdis Sværen, begge Nelfo.

Nelfo, EBA, Nye veier, Bane Nor, Statsbygg har inngått en toårig avtale med Advokatforeningen om å opprette et eget meklingssenter som skal hjelpe bedrifter med utenomrettslig tvisteløsning. Hensikten er å øke graden av mekling mellom partene i bygge- og anleggsnæringen og senke konfliktnivået.

Etableringen av Meklingssenteret er en viktig nyvinning i arbeidet med å avdempe det høye konfliktnivået i prosjektmarkedet, sier næringspolitisk direktør i Nelfo, Tore Strandskog. – Spesielt viktig er det at store offentlige byggherrer, sammen med entreprenørleddet står sammen om denne nysatsingen. Dette er et viktig signal om at sentrale deler av verdikjeden erkjenner et stadig voksende problem, og at man faktisk ønsker å gjøre noe med det.

Denne type konflikter koster milliardbeløp hvert eneste år, og det er nå viktig at man utvikler mekanismer som kan løse konfliktene før de når rettsapparatet. Det vil spare både tid og penger. Her vil meklingssenteret kunne spille en viktig rolle. Viktige utfordringer på kort sikt vil være å gjøre denne ordningen kjent ute i markedet, og at man så raskt som mulig får bygget opp en kompetent «stall» av meglere og oppmenn, fremholder Tore Strandskog.

Advokatforeningen vil utgjøre et råd for senteret, og håper i tillegg å få med en dommer på laget. Senioradvokat i Sands og tidligere Rambøll-direktør Morten Tveten skal lede sekretariatsarbeidet i meklingssenteret. Sekretariatet vil sitte sammen med Advokatforeningen i Oslo.

Les artikkel i Advokatbladet her

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt