Politisk enighet om ren strøm?

Nyhet, Politisk sak, Energi og klima

Publisert

Det burde nå ligge til rette for en bred politisk koalisjon i Stortinget om å sikre at fornybar norsk strømproduksjon, uten å gå veien om opprinnelsesgarantier, kan dokumenteres som ren.

Dette vil sikre at norsk næringsliv kan videreutvikle et klart konkurransefortrinn med bruk av utslippsfri strøm, skriver næringspolitisk direktør Tore Strandskog i en debattartikkel i Dagens Næringsliv i dag.

-Vi registrerer med glede at energimeldingens intensjoner nå støttes av et representantforslag i Stortinget fra Arbeiderpartiet. Det foreslås her bl.a. at man politisk sørger for at strømforbruk i Norge, uavhengig av opprinnelsesgarantier, må dokumenteres som fornybart. Les nyhetssak her.

Sterke næringsinteresser bidrar imidlertid til å skape usikkerhet om fortrinnet, ved å markedsføre en uheldig kobling av varedeklarasjon av kraftleveranser og salg av opprinnelsesgarantier. Dette er en svært kortsiktig profittmaksimering.

En bred koalisjon i Stortinget bør derfor raskt kunne fatte nødvendige vedtak, slik at når NVEs varedeklarasjon for 2018 skal publiseres, er de uheldige bindingene som indikerer at norsk strømforbruk i hovedsak er skittent, blitt fjernet. Det vil være på tide!

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt