Nå skal næringstransporten elektrifiseres

Nyhet, Politisk sak, Elektrifisering, Elbillading

Publisert

Foto: Sønnico.

En vellykket norsk elbilpolitikk har bidratt til vesentlige utslippsreduksjoner i transportsektoren. Nå ønsker regjeringen å stimulere til ytterligere utslippskutt med helt ny Enova-satsing rettet mot næringstransport.

-Dette er gode nyheter, sier næringspolitisk direktør Tore Strandskog. -Foruten tilskudd til ladeinfrastruktur for bil, har Enovas bidrag til transportsektoren stort sett dreiet seg om støtte til pilotprosjekter og testing av ny teknologi. Vi har savnet en mer rettighetsbasert ordning for næringstransport. Med de foreslåtte omdisponeringer i revidert statsbudsjett ser det ut som dette endelig vil falle på plass.

Ifølge regjeringen skal den nye satsingen bidra til økt grad av elektrifisering og bruk av andre nullutslippsteknologier innen næringstransport. Ordningen skal finansieres med en ekstrabevilgning på 50 millioner kroner for 2019, og Regjeringen lover at den skal bli attraktiv, ubyråkratisk og mest mulig automatisert.

- Skal Norge oppfylle våre forpliktelser i Parisavtalen, må vi ta hånd om våre nasjonale utslipp. Det er i transportsektoren vi finner det største reduksjonspotensialet på kort sikt, og det er derfor gledelig at regjeringen ønsker å legge til rette for nullutslippsløsninger på stadig nye transportområder, avslutter Strandskog.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.