Forundret over passiv klimasatsing

Nyhet, Politisk sak, Energi og klima

Publisert

NHO og 24 organisasjoner, blant dem Nelfo, beklager at regjeringen ikke ønsker å etablere et CO2-fond etter NOx-fond modellen, og at det ikke er grunnlag for noen miljøavtale om utslippsreduksjoner fra transport i denne omgang.

-Vi hadde ønsket et annet resultat av denne prosessen. Vi mener regjeringen med dette gir slipp på en historisk mulighet. Vi må dessverre legge initiativet på is inntil videre, men vi er klare til å starte forhandlinger når det blir aktuelt. Vi har stor tro på at CO2-fondet vil bli en realitet i nær fremtid, ganske enkelt fordi vi trenger det, sier Ole Erik Almlid, adm. direktør i NHO i en kommentar.

-Det er dypt beklagelig at regjeringen ikke ønsker en slik miljødialog med næringslivet. Det er egentlig pussig at nettopp dagens regjering ikke ønsker å bruke markedet som virkemiddel i miljøkampen, mens opposisjonen heier på en slik løsning. Det er tydelig at Finansdepartementet her har påvirket regjeringens beslutning. Klimakampen må vike til fordel for provenyinntekter, sier næringspolitisk direktør i Nelfo, Tore Strandskog.

Les mer på nho.no her

Les om saken på dagbladet.no her

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt