Reduserer konflikter med samspillsmodell

Tor Hoel fortalte om gode erfaringer med samspillsmodell i byggeprosjekt. Foto: Laila Sandvold Macdonald.

Usikkerhet om mål, fremdrift og økonomi er gjerne roten til problemer og konflikter i byggeprosjekter, konstaterer Tor Hoel, prosjektleder i ÅF Advansia.

Endringer, omprosjektering og tvister fører til uproduktivt arbeid, fastslo han i sitt innlegg på Nelfos årskonferanse 6.november.

Hoel er prosjektleder for byggeprosjektet Ny storbylegevakt i Oslo. Han er også leder for den europeiske standardiseringskomiteen for bygningsautomasjon.

All energi i én retning
Byggeprosjektet Ny storbylegevakt i Oslo blir gjennomført etter en samspillsmodell, hvor det har vært gjennomført flere samtaler med entreprenørene før oppstart av selve prosjektet.

– Vi har vært opptatt av å styre all energi i fartsretningen. Det krever at man går fra byggherrestyrte entrepriser til samspill, hvor man får entreprenøren inn som en part. Har man de beste menneskene med seg, får man det til. Dette fungerer ikke med alle typer mennesker. Vi har fått hjelp av HR til å sette sammen teamet, og vi har også samlokalisert alle partene i prosjektet, fortalte Hoel.

– I dette prosjektet måler vi kun på leveranse. Så langt ligger vi under de estimerte timetallene, og vi opplever vi et betydelig lavere konfliktnivå enn det vi har pleid å ha.

– Ville jeg gjort det samme igjen? Spurte Hoel, og svarte:

Ja, men ikke i alle typer prosjekter. Og i et nytt prosjekt ville jeg hatt enda større oppmerksomhet på teamet.

Hoel avsluttet innlegget med en åpen invitasjon til å besøke prosjektet og dele erfaringer.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt