God utvikling i ekommarkedet

Nyhet, Politisk sak, Digitalisering, IKT/Ekom

Publisert

Det norske markedet for elektronisk kommunikasjon, både for mobiltelefoni og bredbånd, er i god utvikling, viser Nkoms markedsoversikt for første halvår 2019. Bredbåndsmarkedet domineres nå av fiber, både for privat- og bedriftskundene.

For første gang er fiber den mest brukte bredbåndsteknologien blant bedriftene i Norge. Hittil har bedriftsmarkedet vært dominert av bredbånd over kobbernettet, mens i privatmarkedet har fiber vært ledende siden 2015, viser Nkoms markedsoversikt.

-Tilgang til høyhastighet internett er viktig for å skape nye arbeidsplasser og for å kunne delta best mulig i det digitaliserte samfunnet, sier næringspolitisk direktør Tore Strandskog i en kommentar. - Endelig ser vi at fiber tar over. Det er også gledelig at regjeringen i forslaget til statsbudsjett 2020 foreslår et bredbåndstilskudd på 256 millioner kroner for å støtte utbygging i områder det ikke er lønnsomt på rene kommersielle vilkår.

Stadig flere bredbåndskunder kjøper abonnement med høy hastighet. Nå har 38 prosent av de private bredbåndskundene nedstrøms hastighet på 100 Mbit/s eller mer, og nærmere 13 prosent har abonnement med hastighet på 500 Mbit/s eller mer. Tilsvarende tall ved utgangen av 2018 var henholdsvis 35 og 9 prosent.

Les mer i Nkoms markedsoversikt for 1. halvår her

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt