Grønn omstilling - elektrisk nærings-transport prioriteres

Nyhet, Politisk sak, Energi og klima, Arbeidsliv

Publisert

I et stramt budsjettforslag for 2020 prioriteres klimavennlig transport. - Regjeringen fører en offensiv politikk for å medvirke til grønn omstilling av norsk økonomi, der vi også tar vare på naturen. Regjeringen ønsker å halvere klimagassutslippene fra transport, inkludert innenriks sjøfart og fiske, innen 2030, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen.

Regjeringen foreslår en samlet ramme for Enova på 3,2 milliarder kroner i 2020.

Bl.a foreslås 50 millioner kroner mer til nullutslippsfondet i 2020. Den totale rammen for Nullutslippsfondet for 2019 og 2020 er 1050 millioner kroner. Siden oppstart 27. august har Enova gitt tilsagn om støtte til 2.679 elektriske varebiler.  

- I Nullutslippsfondet har vi fått en enkel ordning for å støtte innfasing av el-varebiler, sier næringspolitisk direktør Tore Strandskog i en kommentar. Dette er en veldig bra ordning, som viser at når man lager ubyråkratiske ordninger så blir folk og bedrifter med på laget.

Handlingsplan for offentlig innkjøp og hurtigbåtsatsing
Regjeringen foreslår 80 millioner kroner i 2020 til fylkeskommuner som krever null- og lavutslippsløsninger i hurtigbåtanbud. Det settes også av penger til en handlingsplan for grønne offentlig innkjøp. 

- Offentlige innkjøp må brukes mer aktivt for å drive frem markedet for grønne løsninger. Nelfo ser frem til å kunne bidra i utvikling av handlingsplanen, sier Strandskog.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt