Elbillading

Lading av elbiler representerer en ny belastning i de fleste elektriske anlegg. I NEK 400:2018 er det en egen delnorm, 722, som angir krav til ladeuttak og ladestasjoner for elbiler. NEK 400:2018 angir spesifikke krav til ladeuttak som er plassert i allment tilgjengelige områder, samt valg av beskyttelse mot jordfeil.

Veileder ladestasjoner

PLANLEGGING OG PROSJEKTERING

Denne veiledningen omhandler installasjon av ladepunkter og ladestasjoner for elbiler. 

Faktahefte om elbil

NYTTIGE RÅD TIL EIERE AV ELEKTRISKE ANLEGG

Nelfo har utgitt en egen brosjyre som inneholder nyttige råd til eiere av elektriske anlegg om hva som er viktig å passe på i forbindelse med slike installasjoner, slik at elbileiere kan lade trygt.

Nyheter om elbillading

  1. Nelfo kritisk til å fjerne støtten til elvarebil

    - Vi må ikke gi opp på oppløpssiden. Det er alt for tidlig å fjerne støtten til elvarebil hvis vi skal nå målene om nullutslipp innen 2025, sier Ove Guttormsen i Nelfo. Allerede fra 31. mai fjerner Enova denne støtteordningen.

  2. Om Easee ladebokser

    Svenske myndigheter har stanset salget av to modeller av Easee sine elbilladere. I følge Nkom er det ingen umiddelbar grunn til å stanse salget i Norge og det er heller ikke noen umiddelbar fare forbundet med å bruke ladeboksene. Nå varsler Nkom og DSB at de vil kontrollere flere ladere på det norske markedet, blant dem Easee sin ladeboks.

Arrangementer i elbillading

Lading av elektriske kjøretøy

Dette kurset skal gi deltakeren en bevisst holdning til lading av elektriske kjøretøy og en innføring i de viktigste elementene i denne type installasjoner. Kurset skal også gjøre deltakeren i stand til å gi kunder og byggherrer råd ved valg av løsning.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Opplæring

Vi har satt sammen en opplæringpakke for deg som ønsker mer informasjon enn det som står i den tekniske veilederen. Etter å gjennomgått veilederen anbefaler vi at du tar kursene i følgende rekkefølge:

1. Lading av elektriske kjøretøy (Nettkurs)

2. Installasjoner for lading av elektriske kjøretøy (Webinar)

3. Installasjoner for lading av elektriske kjøretøy - fordypning
(Webinar kommer)