Jon-Steinar Sjøvik Hanstad, Marie Kolderup og Mari Kristine Løvstad fra Nelfo

42. Håndverkerklagenemda

Advokat i Nelfo, Lars-Erik Lundgaard, er ukens gjest under temaet Håndverkerklagenemda. Hva er egentlig det? Og hvem kan sende inn saker dit? Hvordan er gangen i en sak? Få svaret på dette og mye annet i denne ukens Elektropodden!

41. Solceller og EDP

Kaja Gustafson fra Statsbygg gjester Elektropodden for å fortelle litt om Statsbygg sine spennende prosjekter og satsningsområder - deriblant miljødokumentasjon av solceller og prosjektet JaTak. Tune in!

40. Eliaden 2022

Prosjektdirektør i Eliaden, Svein Arnesen har tatt turen til oss i Elektropodden for å fortelle litt om hva man kan forvente seg 31.mai-2.juni 2022. Sett av datoen og tune in!

39. Varmtvannsberedere: Elektriker eller rørleggerjobb?

Vi har fått besøk av Martin Andersen, fagsjef i Rørentreprenørene Norge, for å diskutere hvor grensene går mellom elektrofaget og rørleggerfaget. Tune in!

38. Elbillading og standardisering

Jan Tore Gjøby er gjest i denne ukens Elektropodden for å snakke litt om standardisering av elbillading.


37. Elbillading i borettslag

Vi tar en prat med Kjetil Hulbach i CTEK om lading i borettslag og OPCC (åpne ladeprotokoller).

36. Nelfo på Arendalsuka: Europas grønne rehabilteringsbølge

Del 3 av Nelfos Arendalsuka-vorspiel! Direktør for næringspolitikk i Nelfo, Tore Strandskog gir oss en oppdatering på Europas grønne rehabiliteringsbølge og om den vil nå norskekysten. Hvordan ligger vi egentlig an i Norge sammenlignet med resten av Europa? Hvordan skal vi øke rehabiliteringsraten for å nå de politiske målsettingene? 

35. Nelfo på Arendalsuka: Nettselskapenes ansvar rundt elektrisk transport

Del 2 av Nelfos Arendalsuka-vorspiel! Fagsjef for næringspolitikk i Nelfo, Andreas Strømsheim-Aamodt er gjest i Elektropodden for å ta en prat rundt elektrisitet til transportformål og hva som er nettselskapenes ansvar oppi dette. For å nå de ambisiøse klimamålene kreves det økt tilgang på ladeinfrastruktur og økt nettkapasitet i løpet av få år. Er dagens regulering av nettselskapene tilrettelagt for dette? Hvorfor spiller dette en rolle for Nelfo sine medlemmer?

34. Nelfo på Arendalsuka: Norge inn i gigabitsamfunnet

Del 1 av Nelfos Arendalsuka-vorspiel! Seniorrådgiver i Nelfo, Oddvin Breiteig, gjester Elektropodden for å fortelle litt om gigabitsamfunnet. Hva er egentlig gigabitsamfunnet? Hvordan ligger vi an per i dag? Er vi på vei inn? Hvorfor er dette aktuelt for Nelfo sine medlemsbedrifter? 

33. Topp 3 aktuelle politiske saker

Direktør for næringspolitikk i Nelfo, Tore Strandskog, gir oss en oppdatering på hvilke saker det jobbes mest med for tiden. Stikkord for episoden: Stortingsmelding nr. 5, tiltak for byggenæringen og elektronæringen ifm. Koronakrisen, og rehabilitering av bygg.

32. Solceller i Landbruket med Norges Vel

Seniorrådgiver i Norges Vel, Ragnhild Bjelland-Hanley, er gjest i ukens episode av Elektropodden. Du får svar på spørsmål som; Hvorfor er solceller i landbruket gunstig? Hva er egentlig Norges Vel? Og hvorfor satser de på fornybar energi?

31. Alvorlige ulykker

HMS-fagsjef i Nelfo, Eirik Remo, er tilbake som gjest i Elektropodden. Denne gangen er fokuset på alvorlige ulykker, og vi berører temaer som: Hva er definisjonen på en alvorlig ulykke? Hvordan håndtere en alvorlig ulykke? Hvem skal varsles og når? Hvordan forebygge en ulykke?

30. Solkraftdata med NVE

NVE slapp nylig tall som viser at 40 MW solkraft ble installert i pandemiåret 2020. Er dette mye? Hvordan samles disse tallene inn? Og hvorfor er et godt datagrunnlag viktig? Vi tar en prat med Jarand Hole, Overingeniør i NVE.

29. Fiberutbygging

Hør moderniseringsdirektør i Telenor, Arne Quist Christensen, fortelle om fiberutbyggingen i Norge. Hvor langt unna er vi at alle får tilgang til fiber? Hvordan finansieres denne utbyggingen?

 

28. Dekning

Dekningsdirektøren i Telenor, Bjørn Amundsen, har tatt turen innom Elektropoddens digitale studio for gi en oppdatering på hvordan det står til med dekningen her til lands.

 

27.Telenors 5 tech-trender 2021

Hør Forskningsdirektør i Telenor, Bjørn Taale Sandberg, fortelle om hvilke 5 Tech-trender som trolig vil prege 2021.

26. Ny IT-sikkerhetsveileder med Torgeir Waterhouse

I denne episoden går vi stegvis gjennom innholdet i den splitter nye IT-sikkerhetsveilederen med Torgeir Waterhouse. Vi høres!

 

25. Lærlinger og strømulykker

HMS-fagsjef i Nelfo, Eirik Remo, er tilbake som gjest i Elektropodden for å ta en prat om strømulykker blant lærlinger. Idag har 1 av 3 strømulykker en lærling involvert. Hvorfor er det sånn? Hvordan forhindre slike ulykker? Hva er gode rutiner for oppfølging av en lærling?

 

24. IT-sikkerhet med Telenor

Vi er så heldige å ha besøk av Hanne Tangen Nilsen, Sikkerhetsdirektør i Telenor, for å ta en prat om IT-sikkerhet. Hvordan ivareta IT-sikkerhet i egen elektrobedrift og mot kunden samtidig? Hva er sannsynligheten for å bli utsatt for et data-angrep? Er skyløsninger trygt?

 

23. IT-sikkerhet med Torgeir Waterhouse

Vi tar en prat med Torgeir Waterhouse fra Otte om IT-sikkerhet. Hvordan påvirker pandemien IT-sikkerheten i bedrifter? Hva slags risiko er vi utsatt for når vi jobber mer digitalt? Hva er gode vaner for bedrifter å ha?

 

22. Kunnskapsløftet 2021

Programleder Jon-Steinar Sjøvik Hanstad har i denne episoden besøk av markedssjef i Nelfo, Gjermund Hovde, for å snakke om alle de spennende temaene som skal gjennomgås i Kunnskapsløftet 2021. Tune in!

21. Ny markedsrapport på solkraft

Nelfos nye markedsrapport på solkraft er et konsentrat av de største rapportene innen temaet fra 2020. I studio tar programleder Jon-Steinar Sjøvik Hanstad en prat med Marie Kolderup som har jobbet med rapporten. Hvordan ser utviklingen ut globalt og nasjonalt? Hva er konsekvensene av pandemien i solbransjen? Hvordan ser fremtidsutsiktene ut? Få svar på dette og mye mer i denne episoden - vi høres!

20. Praktisk gjennomføring av FSE-opplæringen under pandemien

I årets første episode av Elektropodden er vi så heldige å igjen ha besøk av Eirik Remo som er HMS-fagsjef i Nelfo. Denne gangen tar vi en prat om praktisk gjennomføring av FSE-opplæringen under pandemien.

19. Batteriveilederen med Jostein Ween Grav

Veilederen "Batterisystemer i boliger", skrevet av DSB, DiBK, FFI, DRBV og Nelfo, ble lansert 25.11.20 som en del av Batteripakken fra Nelfo. I denne episoden svarer sjefingeniør og medforfatter av veilederen, Jostein Ween Grav, på spørsmål som har kommet inn om batterisystemer i boliger etter lanseringen.

18. Smittevern i elektrobransjen

HMS-fagsjef i Nelfo Eirik Remo, er gjest i ukens utgave av Elektropodden for å ta en prat om smittevern under koronakrisen. Hvordan rammet pandemien elektrobransjen? Hva er gode rutiner for smittevern i et elektroforetak? Hvordan gjennomføres FSE-opplæring under Covid19?

17. NEK 405 – Eltakst del 2

Helge Topp, leder av normkomiteen NK 219 – Kompetanse til inspeksjonsorgan, er gjest i Elektropodden og vi snakker om habilitet, eltakst og termografering.

16. Batteriinstallasjoner med Eaton

Hør administrerende direktør i Eaton Norge, Jon Helsingeng, snakke om batteriinstallasjoner i vår nyeste podcast.

15. NEK 405 – Elkontroll

NEK 405 elkontroll har gjennomgått en omfattende revisjon. Elektropodden har snakket med Espen Masvik som er fagsjef i NEK om de viktigste endringene.

14. Nelfosky og Eldata

I den nyeste episoden av Elektropodden tar vi en prat med Gjermund Hovde om Nelfosky, Nelfo sin løsning på skylagring.

13. Nyheter i NEK 700

Hør alt om den nye versjonen av NEK 700 i denne ukes utgave av Elektropodden. Gjester er Svein Roar Jonsmyr fra Nkom og Christer Varan fra NEK.

12. Lokal lagring

I episode 12 tar vi en prat om li-ionbatterier, hvorfor vi trenger å lagre energi, og et nytt batteriprosjekt som Nelfo har startet. Vi høres!

11. Kunnskapsløftet del 1

Vi tar en prat om kunnskapsløftet 2020 og går gjennom spørsmål og svar som har kommet inn i løpet av webinarene som har blitt gjennomført denne våren. Vi er innom temaer som elsikkerhet, rollen til faglig ansvarlig og NEK 400. Gjest er Gjermund Hovde.

10. Kvinner i elektrobransjen

Hva kan kvinner bidra med i elektrobransjen, hvorfor er yrket gøy og hva må gjøres for å få opp kvinneandelen? Vi tar en prat med elektroinstallatør og daglig leder i Vest-Elektro Marit Løkhammer om det å være kvinne i bransjen.

9. Elbillading

Vi følger opp forrige episode om elbil med en episode om elbillading. Hva er forskjellen på laderen du får når du kjøper bilen, en enkel ladeboks og en smart ladeboks? Er en ladeboks på nett og kan den oppdatere seg? Denne ukens gjest er Fredrik Hegland, teknisk selger i Zaptec.

8. Nelfo-sjefen snakker om elbil

I denne ukens utgave av Elektropodden er det Nelfos administrerende direktør, Ove Guttormsen, som er gjest. Og temaet er et av hans favoritter – elbil. Det er lenge siden Ove Guttormsen hadde rekkeviddeangst. - Jeg bruker elbilen til turer både i Norge og utlandet – og det går så det suser.

7. Nelfo Dokumentasjon for Solcelleanlegg

I denne episoden er temaet lansering av Nelfo Dokumentasjon for Solcelleanlegg. Vi går gjennom hva dokumentasjonspakken inneholder og hva som er bakgrunnen for prosjektet. Fortsett gjerne med å sende inn spørsmål, forslag, ris eller ros til pod@nelfo.no! Det setter vi stor pris på :)

6. Febdok

I denne episoden får vi besøk av Gjermund Hovde. Han er leder og produktansvarlig for Febdok, som er et markedsledende dataverktøy innen beregning av elektriske anlegg i Norge. Vi tar opp ofte stilte spørsmål og får et innblikk i hvilke spennende Febdok-nyheter som er på trappene.

5. Bjørnetjeneste

Denne uken er temaet hvem som kan gjøre hva i elektriske anlegg. Du får svar på spørsmål som: Kan man installere solceller på hytta selv? Hva kan privatpersoner gjøre i sitt eget hjem, og når trenger man elektriker? Han kompisen din som er elektriker, kan ikke han gjøre deg en vennetjeneste?

4. Podcassa

I fjerde episode av Elektropodden svarer vi på flere solspørsmål vi har fått inn fra dere lyttere. Hvilke komponenter inngår i et solcelleanlegg? Hva skjer hvis det er overskya? Hvordan fungerer egentlig en solcelle?

3. Er effekttariffer veien å gå?

I tredje episode av Elektropodden har programleder Jon-Steinar S. Hanstad med seg Nelfo-økonomene Mari Løvstad og Andreas Strømsheim-Aamodt. Temaet er NVE sitt ferske forslag om endringer i nettleiestrukturen. Hva er bakteppet til dette forslaget? Hva vil det si for forbrukerne? Hvordan stiller Nelfo seg til dette?

2. Kinderegg

Visste du at solceller kan ha flere funksjoner? I denne episoden snakker vi om forskjellige typer og bruksområder for solceller, blant annet bygningsintegrerte solceller i takstein og fasade, tynnfilmsolceller som også fungerer som solskjerming og flytende solceller.

1. Den nye oljen

Første episode av Elektropodden introduserer temaet solkraft, som vil være den røde tråden i de neste episodene. I studio har programleder Jon-Steinar S. Hanstad (direktør for teknisk seksjon i Nelfo) med seg et fagpanel, nærmere bestemt Solcellepanelet, bestående av Mari Løvstad (økonom og fagkonsulent i Nelfo) og Marie Kolderup (ingeniør og fagkonsulent i Nelfo).

Spørsmål, ris og ros

Har du spørsmål, forslag, ris eller ros setter vi stor pris på om det sendes inn til pod@nelfo.no