Innhold

Jon-Steinar Sjøvik Hanstad, Marie Kolderup og Mari Kristine Løvstad fra Nelfo

Aktuelle temaer fra elektrobransjen

Nelfo har startet opp Elektropodden, som tar opp aktuelle temaer og spørsmål fra elektrobransjen. Vi inviterer inn spennende gjester som er eksperter på sine felt og utfordrer de til å svare på ting mange lurer på. Hvordan er ståa på solkraft? Er batterier farlige? Hva er greia med effekttariffer? Hvem kan gjøre hva i elektriske anlegg?

Ny episode hver 14. dag

Episodeoversikt

1. Den nye oljen

Første episode av Elektropodden introduserer temaet solkraft, som vil være den røde tråden i de neste episodene. I studio har programleder Jon-Steinar S. Hanstad (direktør for teknisk seksjon i Nelfo) med seg et fagpanel, nærmere bestemt Solcellepanelet, bestående av Mari Løvstad (økonom og fagkonsulent i Nelfo) og Marie Kolderup (ingeniør og fagkonsulent i Nelfo).

2. Kinderegg

Visste du at solceller kan ha flere funksjoner? I denne episoden snakker vi om forskjellige typer og bruksområder for solceller, blant annet bygningsintegrerte solceller i takstein og fasade, tynnfilmsolceller som også fungerer som solskjerming og flytende solceller.

3. Er effekttariffer veien å gå?

I tredje episode av Elektropodden har programleder Jon-Steinar S. Hanstad med seg Nelfo-økonomene Mari Løvstad og Andreas Strømsheim-Aamodt. Temaet er NVE sitt ferske forslag om endringer i nettleiestrukturen. Hva er bakteppet til dette forslaget? Hva vil det si for forbrukerne? Hvordan stiller Nelfo seg til dette?

4. Podcassa

I fjerde episode av Elektropodden svarer vi på flere solspørsmål vi har fått inn fra dere lyttere. Hvilke komponenter inngår i et solcelleanlegg? Hva skjer hvis det er overskya? Hvordan fungerer egentlig en solcelle?

5. Bjørnetjeneste

Denne uken er temaet hvem som kan gjøre hva i elektriske anlegg. Du får svar på spørsmål som: Kan man installere solceller på hytta selv? Hva kan privatpersoner gjøre i sitt eget hjem, og når trenger man elektriker? Han kompisen din som er elektriker, kan ikke han gjøre deg en vennetjeneste?

6. Febdok

I denne episoden får vi besøk av Gjermund Hovde. Han er leder og produktansvarlig for Febdok, som er et markedsledende dataverktøy innen beregning av elektriske anlegg i Norge. Vi tar opp ofte stilte spørsmål og får et innblikk i hvilke spennende Febdok-nyheter som er på trappene.

7. Nelfo Dokumentasjon for Solcelleanlegg

I denne episoden er temaet lansering av Nelfo Dokumentasjon for Solcelleanlegg. Vi går gjennom hva dokumentasjonspakken inneholder og hva som er bakgrunnen for prosjektet. Fortsett gjerne med å sende inn spørsmål, forslag, ris eller ros til pod@nelfo.no! Det setter vi stor pris på :)

8. Nelfo-sjefen snakker om elbil

I denne ukens utgave av Elektropodden er det Nelfos administrerende direktør, Ove Guttormsen, som er gjest. Og temaet er et av hans favoritter – elbil. Det er lenge siden Ove Guttormsen hadde rekkeviddeangst. - Jeg bruker elbilen til turer både i Norge og utlandet – og det går så det suser.

Spørsmål, ris og ros

Har du spørsmål, forslag, ris eller ros setter vi stor pris på om det sendes inn til pod@nelfo.no