Klasseromskurs, Forskrifter og normer

Publisert

Nød- og reservestrøm

Det stilles stadig større krav og forventninger til el-forsyningens tilgjengelighet og leveringssikkerhet. I situasjoner der ekstra forsyning er ønskelig eller påkrevd er det viktig å avklare om det er et nød- eller reservestrømsystem. Det ene eller andre medfører ulike krav til utforming og sikkerhet.

Det er en stadig utvikling av teknologi, forskrifter og standarder. Året 2022 har også nye standarder av NEK400 og NEK399. I NEK400 er det nye krav for fordelingstavler og nødstrøm. NEK399 følger opp med endringer i metode A, B og C. Disse endringene har stor påvirkning i installasjoner som skal bygges hvor det er reservekraft eller nødstrøm.

Kurset tar utgangspunkt i relevante forskrifter, standarder. Innholdet legger vekt på praktiske eksempler, risikovurderinger og oppgaveløsing.

 
Kursinnhold
  • Krav i forskrifter, normer og standarder
  • Begreper og definisjoner
  • Ulike strømkilder, eksempelvis UPS og generator
  • System oppbygging
  • Driftsscenaria
  • Risikovurdering
  • Oppgaveløsning

Deltaker må ta med:

  • NEK 400

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt