Nyhetsarkiv medlemsbrev

Her finner du saker som har vært i vårt nyhetsbrev.

 1. 5 endringer du bør følge med på

  Ny analyse: - Her er fem ting du som bedriftsleder bør følge med på hvis du vil utnytte de store samfunnsendringene vi står overfor, sier Harald Lid i Nelfo. Nå kan du lese Nelfos nyeste trendrapport.

 2. Nedgangen i nyboligmarkedet påvirker elektrobransjen

  - Vi venter en nedgang på 5 prosent i bygg-elektromarkedene i løpet av neste år på grunn av lavere byggeaktivitet, men det er store muligheter innen andre markedssegmenter, sier Harald Lid i Nelfo. Les mer om de siste prognosene.

 3. Slik tar du imot nye lærlinger

  Nå har mange bedrifter tatt imot nye lærlinger. De fleste er spente, både lærlingene selv og bedriften. Her er våre tips til hvordan bedriftene kan ta vare på de nye medarbeiderne.

 4. Elektrikere har stor risiko for belastningsskader

  - Ved å planlegge arbeidet godt reduserer vi antall belastningsskader i bedriften, sier Svein Ola Lunde i Caverion. Nå relanseres ergonomiportalen.no med egne råd tilpasset elektrikernes arbeidshverdag.

 5. Nelfo tilbyr NEK 399 og 400 gratis

  Nelfo tilbyr en gratis digital medlemspakke. Som medlem får du tilgang til NEK 400 og 399, forskrifter og veiledere uten ekstra kostnad.

 6. Slik skal strømulykkene følges opp av helsevesenet

  - Vi har manglet enhetlige rutiner for oppfølging av strømulykker fra helsevesenet. Nå har de fått nye og oppdaterte anbefalinger, sier HMS-sjef Eirik Remo i Nelfo. Les mer om den anbefalte oppfølgingen.

 7. Nye medlemssider

  - Vi har nå fått nye medlemssider som gir bedre oversikt over alle medlemsfordelene og de gode lederverktøyene vi har, sier Amila Sehic.

 8. Høye strømpriser

  Informer dine kunder om hvordan de kan redusere strømforbruket og spare penger ved enkle tiltak.

 9. DNV-sertifisering

  En sertifiseringsordning sikrer at de som utfører elkontroll, eltakst eller elektrotermografi har den kompetansen som kreves for å kunne avdekke feil og mangler, og få disse rettet opp.

 10. Slik tar du imot nye lærlinger

  Mange bedrifter tar imot nye lærlinger i disse dager. Her er våre beste råd til hvordan bedriften kan gjøre lærlingens møte med arbeidslivet til en positiv opplevelse.

 11. Nå kan du forsikre deg mot hacking

  - Et viktig spørsmål bedriftsledere bør stille seg; har jeg råd til å la virksomheten min stoppe fullstendig opp i mange dager, spør Jon-Steinar Sjøvik Hanstad i Nelfo? Som et tilbud til medlemmene kan bedriftene nå forsikre deg mot konsekvensene av et datainnbrudd.

 12. 7 gode råd når du velger bedriftshelsetjeneste

  Det er et krav at alle som driver med elektroinstallasjon og har ansatte, også skal være knyttet til en godkjent bedriftshelsetjeneste. Men det kan være lurt å stille krav slik at bedriften får mest mulig ut av avtalen.

 13. Medlemskap i Nelfo Gründer

  Et medlemskap i Nelfo Gründer vil gjøre hverdagen som nyoppstartet bedriftsleder tryggere, enklere og mer oversiktlig.

 14. Kolbeinsvik gjenvalgt

  Nelfos generalforsamling: Rune Kolbeinsvik ble gjenvalgt som styreleder i Nelfo. Med seg i hovedstyret får han tre nye medlemmer.

 15. Nå er lønnsomhetsundersøkelse sendt ut

  Nå kan bedriftene legge inn egne tall i lønnsomhetsundersøkelsen. En påminnelse er sendt ut til alle daglige ledere i medlemsbedrifter. Innleveringen er obligatorisk for alle Nelfo-medlemmer og fristen er 11. juni.

 16. Lærlinger og ulykker

  Ifølge DSB er lærlinger involvert i 1 av 3 innrapporterte strømulykker. Det er for mye!