Sakene vi jobber med

Formålet med Nelfos næringspolitikk er å sikre forutsigbare og gode rammebetingelser som utløser markedsutvikling og økt lønnsomhet for medlemsbedriftene.

Nelfos arbeid med seriøsitet og prosjektgjennomføring

Politiske saker om energi og klima

 1. Om Easee ladebokser

  Svenske myndigheter har stanset salget av to modeller av Easee sine elbilladere. I følge Nkom er det ingen umiddelbar grunn til å stanse salget i Norge og det er heller ikke noen umiddelbar fare forbundet med å bruke ladeboksene. Nå varsler Nkom og DSB at de vil kontrollere flere ladere på det norske markedet, blant dem Easee sin ladeboks.

 2. Elsäkerhetsverkets test av Easee-laderen

  Det har vært flere medieoppslag om Easee-laderne den siste tiden og mange Nelfo-medlemmer lurer på hvordan de skal forholde seg til det svenske Elsäkerhetsverkets test av laderne.

 3. Hei ordførere, har dere lyst på 250 millioner kroner ekstra?

  I løpet av året blir det forbudt med lysstoffrør. I dette innlegget skriver Ove Guttormsen i Nelfo om hvor mye norske kommuner kan redusere strømutgiftene til belysning ved å gå over til LED-lys. For Nelfo-bedriftene er dette et stort marked.

 4. Foreslår å gjøre det lettere å dele på solstrømmen

  - Skal vi nå klimamålene i 2030 trenger vi all den strømproduksjonen vi kan få, sier Tore Strandskog i Nelfo. Reguleringsmyndigheten for Energi (RME) har lyttet til Nelfos innspill når de anbefaler en modell som innebærer at nettkunder i borettslag og sameier kan dele på strømmen fra solceller.

Politiske saker om arbeidsliv

 1. Positivt at regjeringen styrker fagskolen

  - Dette er en viktig satsing fra regjeringen. Å styrke fagskolen med 500 nye studieplasser er en klar bedring av etter- og videreutdanningstilbudet for våre medlemsbedrifter, sier Ove Guttormsen i Nelfo.

 2. Innleieforbud fra 1. april

  Nå er forskriften som gjør at det blir forbudt med innleie i byggebransjen i Oslofjord-området klar. Les mer om hvordan dette rammer bedriftene.

 3. Overgangsordningen i Sentral godkjenning videreføres

  - Det er viktig at vi har et godt og forutsigbart regelverk på plass før overgangsordningen avvikles, sier Tore Strandskog i Nelfo når nyheten om at overgangsordningen for kvalifikasjonskrav i Sentral godkjenning videreføres inntil nytt regelverk er på plass.

Høringer

Høringsuttalelser er en sentral del i arbeidet med påvirkning av politiske myndigheter.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt