Sakene vi jobber med

Formålet med Nelfos næringspolitikk er å sikre forutsigbare og gode rammebetingelser som utløser markedsutvikling og økt lønnsomhet for medlemsbedriftene.

Nelfos arbeid med seriøsitet og prosjektgjennomføring

Politiske saker om energi og klima

 1. Lanserer nasjonal strategi for ENØK og solkraft

  Nå lanserer et samlet arbeidsliv en strategi for energieffektivisering og produksjon av solkraft. – For Nelfos medlemmer som gjennomfører tiltakene i strategien er det viktig at vi lykkes, sier Andreas Strømsheim-Aamodt i Nelfo.

 2. 8 TWh solstrøm innen 2030 er oppnåelig

  Arendalsuka: Ny rapport viser at det er mulig å nå målet om å produsere 8 TWh solstrøm innen 2030. - Det gir et kjærkomment bidrag til kraftbalansen uten store investeringer i strømnettet, sier Tore Strandskog i Nelfo.

 3. Nelfo tar debatten under Arendalsuka

  Når vi målet om 8 TWh solstrøm innen 2030? Og ligger løsningen på strømkrisen hos deg og meg? Hvis svaret er ja, har vi da kunnskapen som trengs for å gjennomføre det grønne skiftet? Dette er sentrale spørsmål vi stiller under Arendalsuka i år. Les mer om Nelfos arrangementer.

Politiske saker om arbeidsliv

 1. Offentlige kontrakter: Skjerper kravene til lærlinger

  – Regjeringens skjerping av kravene til lærlinger når det offentlige kjøper inn tjenester er i tråd med det Nelfo har sagt tidligere, men vi mener de burde stilt enda strengere krav, sier Ove Guttormsen i Nelfo.

 2. Positivt at regjeringen styrker fagskolen

  - Dette er en viktig satsing fra regjeringen. Å styrke fagskolen med 500 nye studieplasser er en klar bedring av etter- og videreutdanningstilbudet for våre medlemsbedrifter, sier Ove Guttormsen i Nelfo.

 3. Innleieforbud fra 1. april

  Nå er forskriften som gjør at det blir forbudt med innleie i byggebransjen i Oslofjord-området klar. Les mer om hvordan dette rammer bedriftene.

 4. Overgangsordningen i Sentral godkjenning videreføres

  - Det er viktig at vi har et godt og forutsigbart regelverk på plass før overgangsordningen avvikles, sier Tore Strandskog i Nelfo når nyheten om at overgangsordningen for kvalifikasjonskrav i Sentral godkjenning videreføres inntil nytt regelverk er på plass.

Høringer

Høringsuttalelser er en sentral del i arbeidet med påvirkning av politiske myndigheter.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt