Bronse til Fredrik i Yrkes-EM

Publisert

Foto: Worldskills Norway.

I fjor ble han både norgesmester og verdens tredje beste elektriker. Under Yrkes-EM i Gdansk, Polen føyde Fredrik Vehus Skjerve, som til daglig jobber som elektriker i NTE på Verdal, en bronsemedalje til merittlisten.

 - Fredrik er ustoppelig, og vi er svært stolte av ham, sier Svein Erik Svarte, som er administrerende direktør i Nelfos medlemsbedrift NTE Elektro. – Han er virkelig et bevis på at hardt arbeid og mye trening gir uttelling.

Løste varierte oppgaver

Øystein Fossli, som er markedsområdeleder i NTE på Verdal og lederen til Fredrik, er ikke det minste overrasket over at Fredrik henter hjem nok en medalje. Øystein var selv tilskuer i Gdansk i to dager, og forteller at Fredrik var svært konsentrert.

Oppgavene deltakerne løste, var varierte; alt fra installasjon i bolig, programmering, industriell styring av en motor og styring av en elbillader. 

– Fredrik er en allsidig elektriker, og han går rett i konkurransemodus i sånne situasjoner, sier Øystein.
– Jeg er absolutt ikke overrasket over at han hevder seg i en så tøff konkurranse. 

Norges viktigste landslag

– Å dyrke frem talenter og lykkes i slike konkurranser er langt viktigere for konkurranseevnen til norsk næringsliv, enn det vi oppnår ved å lykkes på idrettsarenaen. Derfor mener vi at Yrkeslandslaget er Norges viktigste landslag, sier daglig leder i WorldSkills Norway Bjørnar Valstad, og fortsetter;

– Norge trenger ikke bare flere fagarbeidere, men også unge fremadstormende fagarbeidere som ønsker å bli best i sitt fag, og som bygger erfaring på den internasjonale arena. Dette gir viktig kompetanse tilbake til bedriftene og skaper forbilder og ambassadører som bidrar til å løfte yrkesfagene i Norge.

Les mer på Worldskills Norway.