Slik sjekker du godkjenningspapirene

Publisert

Via portalen einnsyn.no kan bedriften enkelt sjekke om utenlandske ansatte eller innleide har de nødvendige kvalifikasjoner og godkjenninger fra DSB.

Hør Elektropoddens jusspod om godkjenning av utenlandske arbeidstakere.

I en melding sier DSB at de er blitt oppmerksom på at enkelte godkjenningspapirer for utenlandske elektrofagarbeidere er blitt forfalsket. De oppfordrer bedriftene til å sjekke einnsyn.no.

- Det er et krav at kun kvalifisert personell skal utføre arbeid knyttet til elektriske anlegg og konsekvensene kan bli store hvis det ikke er det. På einnsyn.no kan bedriften enkelt sjekke om arbeidstakere eller innleide fra utlandet har de nødvendige godkjenningene for å jobbe på elektriske anlegg i Norge, sier Jon-Steinar Sjøvik Hanstad, teknisk direktør i Nelfo.

DSB presiserer at det er foretakets plikt til å kontrollere at personellet de bruker har de nødvendige kvalifikasjoner og godkjenninger som trengs. Dette gjelder også arbeidskraft som de leier inn.

Ifølge DSB er det de som ansetter eller leier inn arbeidskraft som da verifiserer at godkjenningen fra DSB er ekte, og da må bedriften ha sjekket på forhånd.

Dette skriver DSB: Bruk av kvalifisert personell