Elektropodden – en podcast fra Nelfo

Elektropodden ved Jon-Steinar Hanstad og Erlend Magnus Løvstakken.

Aktuelle temaer fra elektrobransjen - hver 14. dag

 

Vi inviterer spennende gjester som er eksperter på sine felt og utfordrer de til å svare på ting mange lurer på. Hvordan er ståa på solkraft? Er batterier farlige? Hva er greia med effekttariffer? Hvem kan gjøre hva i elektriske anlegg?

 

Hør elektropodden på:

iTunes     |     Acast     |     Spotify

86. Smarthus vol. 12 med Ine Dagfinrud i Eaton

Erlend får besøk av Ine Dagfinrud, produktsjef for xComfort. Dagens tema er grenseskillet mellom kunde og installatør, viktigheten av sikkerhetskopiering og den nyeste oppdateringen på xComfort Bridge. Her inkluderes klimakontroll, smarte scener og et større antall enheter.

85. Strømskinner med Micro Matic, del 2

Jon-Steinar og Erlend Magnus får besøk av Lars Erik Huseby i Micro Matic. I denne episoden snakkes det om strømskinner. 
Strømskinner Del 2 handler om ulempene strømskinner har, hvordan skinne-installasjoner ser ut og hva de praktiske bruksområdene til strømskinner er.

84. Strømskinner med Micro Matic, del 1

Jon-Steinar og Erlend Magnus får besøk av Lars Erik Huseby i Micro Matic. I denne episoden snakkes det om strømskinner.
Strømskinner Del 1 handler om hva strømskinner er og ulike typer skinner. Det snakkes også om fordelene med strømskinner i installasjoner.

83. Smarthus vol. 11 OSO Charge

I denne episoden får Jon-Steinar og Erlend Magnus besøk av Lars Buan i OSO Energy. Her snakkes det om den smarte varmtvannsberederen OSO Charge. Hvordan fungerer smarte beredere? Hvordan kan forbrukeren spare på dette? Hvordan funker praktisk AI-teknologi? Dette, og mer til, diskuterer guttene i denne smarthusspesialen av elektropodden.

82. Julespesial med Teknisk Avdeling

Jon Steinar og Erlend runder av 2023 med en julespesial. Gutta snakker litt om året som har vært og hva som kommer i 2024.

God Jul og godt nyttår fra Nelfo!

81. Eaton Store Blå

Jon Steinar og Erlend får besøk av Hans-Christian Permo og Steffen André Skurdal fra Eaton. De presenterer ny utgave av Store Blå. Gutta går igjennom interessante punkter i boken og diskuterer seg gjennom disse. Mer om Store Blå kan leses her.

80. Smarthus vol. 10 Futurehome

Episode nummer 10 i smarthus-serien! Jon Steinar og Erlend snakker om energistyring og protokoller med Kristian Lyngmo og Fridtjof Okkenhaug i Futurehome. Hva er forskjellene på Zigbee og Z-wave? Hvordan bør man legge til smarthusprodukter opp mot en smarthub? Og hva kan vi gjøre for å enkelt styre energien i hjemmet? Dette er spørsmål gjengen prøver å svare på i denne episoden. Futurehome har også lansert en helt ny ladeboks med Zigbee og Wifi-styring.

79. Smarthus vol.9 med Micro Matic

Erlend og Jon Steinar snakker med Thomas Thorkildsen og Thomas Due-Sørensen i Micro Matic. I denne episoden snakkes det om kablede smarthussystemer. De kommer innom KNX, bus-systemer, trådløse påbygg på kablede anlegg og programmeringen av disse systemene. Er egentlig kablede systemer vanskelig?

78. Smarthus vol.8 SG Armaturen

Erlend og Jon Steinar snakker med Vidar Kvernvold i SG. Det snakkes om SG sin nye produktlinje, Bluetooth-teknologi og hvorfor det er viktig å dokumentere og definere grenser i smarthusinstallasjoner.

77. IT-sikkerhet med Roar Thon og Torgeir Waterhouse

Oktober er den nasjonale sikkerhetsmåneden. I den anledning har Jon Steinar snakket om IT-sikkerhet med Roar Thon fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Torgeir Waterhouse fra Otte. IT-sikkerhet er viktig for både bedrift, kunde og for deg som privatperson. Hvordan skal man forholde seg til dette? Lytt til denne episoden for mer faglig innhold på IT-sikkerhet.

Fullstendig spilleliste finner du her →