Nytt Elflixkurs om smarthus

9 av 10 husstander i Norge har ett eller flere smarthusprodukter – Elflix har kurset som gir deg alt du trenger å vite om det!

Eier du smarthusprodukter eller vurderer å skaffe deg det? Driver du med installasjon av smarthusprodukter eller vurderer å begynne med det?

Da er det nyeste Elflix-kurset om smarthus noe for deg.

- Dette er et kurs for alle. De som ikke har så mye kjennskap til smarthus får en god introduksjon til temaet, og de som har litt peiling fra før vil lære om for eksempel IT-sikkerhet i smarthus og kundeforholdet, sier Erlend Magnus Løvstakken.

Han jobber med fagområdene smarthus og mikronett i Nelfo, og har sammen med Fred Berglyd fra Norconsult laget Elflix-kurset om smarthus.

Sjekk ut smarthus-kurset her!

Kurset som bygger på Nelfos veileder om smarthus. Denne er tilgjengelig i Nelfos nettbutikk. og  tar for seg hva et smarthus er, hvordan det er bygget opp, viktige punkter i installasjonsprosessen og IT-sikkerhet.

Mer relevant enn noen gang

Smarthus er ikke et nytt begrep. I Teknologirådet sin rapport om sikkerhet i smarthus fra desember 2023, kommer det fram at 9 av 10 husstander i Norge har ett eller flere smarthusprodukter. Alt kan styres via app som robotstøvsugere, styring av lås, lys, varme, elbillading og mer til.

Det finnes smarthusprodukter i de aller fleste hjem, og det blir mer og mer av det. Derfor er det smart å kunne noe om det.

- Smarthus er definitivt i vinden. Folk blir mer aktive kunder som for eksempel ønsker å justere forbruket sitt for å spare strøm, forteller Erlend.

Et smarthus gjør det mulig å styre strømkostnader knyttet til elbillading, oppvarming og varmtvann. Siden flere og flere ser verdien av dette, anbefaler Løvstakken å henge seg på utviklingen.

- Som bransje tjener vi godt på å ta posisjonen som rådgiver for Ola og Kari Nordmann. Når kundene våre beveger seg i retning av å bli mer tek-interesserte, så gjør vi lurt i å gjøre det samme, forklarer smarthus-eksperten.

Oppdag de smarte løsningenen

Kursholder Erlend er utdannet elkraft-ingeniør fra NTNU og skrev sin masteroppgave om smarte varmtvannsberedere. Han har mer enn én smart enhet per kvm i leiligheten sin, og kan med rette kalle seg nerd innen smarthusteknologi.

Derfor, i tillegg til at smarthus-kompetanse er et konkurransefortrinn for bedriftene i dagens marked, slår han et slag for alle de spennende og morsomme sidene ved teknologien.

- Smarthus-teknologien bringer et nytt grensesnitt til det tradisjonelle elektrofaget. Det er gøy å oppdage nye og smarte løsninger som kan gjøre hverdagen morsommere og enklere. Disse løsningene får du innblikk i ved å gjennomføre smarthus-kurset, avslutter Erlend.

Er du Nelfomedlem er kurs om smarthus gratis og du finner det ved å logge deg inn via Min Nelfoside.

For deg som ikke er medlem er kurset tilgjengelig i Elflix Premium.

Les mer og bestill her