Solcelleinstallasjoner

Solcelleinstallasjoner har utviklet seg enormt de siste årene. Det har blitt et viktig område for elektrobedriftene, spesielt med tanke på ansvar og kompetanse. Enda mer aktuelt er temaet nå med nyhetene i NEK 400:2022.

Kurset gjør deg kjent med komponentene i en solcelleinstallasjon og hva du som installatør/elektriker må være spesielt oppmerksom på.

Komplett opplæringspakke

Etter å gjennomgått den tekniske veilederen på solcelleinstallasjon anbefaler vi at du tar kursene i følgende rekkefølge for en komplett opplæringspakke:

1. Innføring i solcellekraft (Nettkurs)

2. Solcelleinstallasjoner (Webinar)

3. Dokumentasjon av solcelleinstallasjoner (Webinar)

Kursinnhold

Varighet: 1 dag
 • Hva er regelverket for solcelleinstallasjoner?
 • Hvilke komponenter inngår i en solcelleinstallasjon?
 • Hvordan velge og sette sammen komponenter?
 • Hva må utføres av registrert el virksomhet?
 • Hvilke risikovurderinger må gjøres?

Dette med mer får du en dypere innsikt i på kurset. Foreleserne våre jobber daglig med solcelleinstallasjoner og har allerede flere års erfaring på temaet.

I tillegg til å gjennomføre dagskurs vil vi tilby en introduksjon til temaet som et nettbasert kurs. For deg som ønsker å sette deg litt inn i temaet på forhånd vil nettkurset være en perfekt mulighet. Trykk her for nettkurs.

Målgruppe

Rådgivere, faglig ansvarlig, saksbehandler og montører.

 1. MC4 kontakter

  Solcellebransjen er i sterk vekst, og det grønne skiftet er i full gang. Mange bedriftstak, låvetak og hustak fylles med solceller. Med ny teknologi følger det også med et krav om ny kunnskap.

 2. Foreslår å endre skatt på solstrøm

  Gjennomslag for Nelfo: SV, med støtte fra Høyre, foreslår nå å endre reglene for skatt på solstrøm etter innspill fra Nelfo. – Vi ser at skatt på solstrøm reduserer folks vilje til å investere i solcelleanlegg, sier Andreas Strømsheim-Aamodt.