Bilde av batterier

Batteri

Internasjonale markedsanalyser viser at batterimarkedet vil vokse raskt. En nøkkelfaktor for å lykkes med batterier er fokus på el- og brannsikkerhet. Batteripakken fra Nelfo har til hensikt å øke kompetansen hos installatørene gjennom kurs, webinarer, podcaster, veileder og dokumentasjonspakke for batteriinstallasjoner.

Batterisystemer i boliger

Brann- og elsikkerhetsveileder

Veilederen omhandler installasjon av batterisystemer i bolig. Den tar for seg viktige områder som ventilasjon, plassering, brannsikringstiltak, merking og dokumentasjon. 

Last ned via Min Nelfoside
- Tilgjengelig for alle

Bestill tilgang i elbok-portalen
- Medlemmer kr. 0,-
- Andre kr. 250,-

Opplæring

Vi har satt sammen et omfattende opplæringstilbud for deg som ønsker mer informasjon enn det som står i den tekniske veilederen. Selve veilederen ble presentert 25. november 2020. Etter å gjennomgått veilederen anbefaler vi at du tar kursene i følgende rekkefølge:

1. Innføring i batteriinstallasjoner (Nettkurs)

2. Batteriinstallasjoner (Webinar)

3. Dokumentasjon av batteriinstallasjoner (Webinar)

Arrangementer innen batteri

 1. , Quality hotel Olavsgaard

  Batteriinstallasjoner

  Dette kurset gjør deg i stand til å komme i gang med prosjektering av batteriinstallasjoner. Innholdet bygger videre på batteriveilederen og nettkurset. Vi fokuserer på krav i regelverk og standarder og viser noen prosjekteringseksempler med utgangspunkt i lønnsomhet og sikkerhet.

Nyheter om batterier

 1. Dette er nytt i NEK 400:2022

  NEK 400:2022 gjelder fra 1. juli 2022. Få oversikt over de viktigste endringene og hvordan du skaffer deg standarden på rimeligste måte.

 2. Skyfri himmel for solenergi

  - I vår siste solundersøkelse, der vi blant annet kartlegger aktiviteten til medlemsbedriftene på solkraft, svarer 52 prosent at de satser på dette markedet. Det er flere enn sist gang vi spurte i 2020, sier Marie Kolderup, fagsjef elektroteknikk i Nelfo.

 3. Hjelp oss å bli bedre på sol

  Nelfos solundersøkelse sendes ut hvert år for å kartlegge medlemmenes aktivitet på det raskt voksende og spennende området solkraft. Bruk ett minutt og vær med i trekningen av VR-briller ved å svare på undersøkelsen.

 4. Ny og oppgradert versjon av batteriveilederen

  I november ble Batteripakken fra Nelfo lansert med veilederen Batterisystemer i bolig som hovedprodukt. Veilederen har fått mye oppmerksomhet og kommer allerede nå i versjon 2.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.