Solstrøm

Solkraft er den produksjonsteknologien det bygges ut mest av i verden i dag. Nelfo satser på solstrøm som et viktig markedssegment for installatørene, og har samlet all relevant info på denne siden.

MC4-kontakter

Sammenkoblingen av et solcelleanlegg foregår med en spesialkontakt som heter MC4.
Les mer

DC-brytere

8 praktiske tips for montering av DC-brytere i solcelleanlegg.
Les mer

Hvem kan bygge solcelleanlegg?

I siste utgave av bladet Elsikkerhet, nummer 91, slår DSB fast at det skal være en registrert elektroinstallatør som skal være ansvarlig for den elektriske installasjonen i et solcelleanlegg.
Les mer

Hvordan sikre seg mot fallulykker?

Installasjon av solceller skjer gjerne på tak eller i høyden. Vi har laget en oversikt over hvordan du kan sikre deg mot fallulykker på jobb.
Les mer

Nelfos solundersøkelse

Nelfos solundersøkelse sendes ut hvert år for å kartlegge aktiviteten til medlemmene.
Les mer

Opplæring

Etter å gjennomgått den tekniske veilederen på solcelleinstallasjon anbefaler vi at du tar kursene i følgende rekkefølge for en komplett opplæringspakke:

1. Innføring i solcellekraft (Nettkurs)

2. Solcelleinstallasjoner (Webinar)

3. Dokumentasjon av solcelleinstallasjoner (Webinar)

Nyheter om solstrøm

 1. Foreslår å gjøre det lettere å dele på solstrømmen

  - Skal vi nå klimamålene i 2030 trenger vi all den strømproduksjonen vi kan få, sier Tore Strandskog i Nelfo. Reguleringsmyndigheten for Energi (RME) har lyttet til Nelfos innspill når de anbefaler en modell som innebærer at nettkunder i borettslag og sameier kan dele på strømmen fra solceller.

 2. Bakkemontert solkraft på jordbrukseiendommer

  Bakkemontert solkraft i middels og stor skala er nytt i Norge. Teknologien er likevel velprøvd internasjonalt, også i utfordrende og kalde klima som er sammenlignbare med Norge. Det er økende interesse for bakkemontert solkraft i Norge, og mange prosjekter er under utvikling.

 3. Energipris påvirker lønnsomheten

  Lønnsomheten i et solcelleanlegg avhenger av flere faktorer. Særlig energiprisen for strøm spiller inn, siden energiproduksjonen fra solcelleanlegget kan erstatte behovet for kjøp av strøm fra nettet.

 4. Se Nelfos debatter under Arendalsuka

  Strømkrise, energieffektivisering og jakten på riktig kompetanse. Dette er viktige temaer for Nelfos medlemsbedrifter. Vi har krevd svar fra politikere og fagfolk under årets Arendalsuka. Her kan du se debattene.

 5. Sol gir rask fornybar energi

  – Solenergi må få en mer sentral plass i Energikommisjonen sitt arbeid. Slike anlegg kan installeres raskt uten lange og tunge beslutningsprosesser, sier Thor Christian Tuv i solenergiselskapet FUSen. Les mer i Elmagasinet.

 6. Skyfri himmel for solenergi

  - I vår siste solundersøkelse, der vi blant annet kartlegger aktiviteten til medlemsbedriftene på solkraft, svarer 52 prosent at de satser på dette markedet. Det er flere enn sist gang vi spurte i 2020, sier Marie Kolderup, fagsjef elektroteknikk i Nelfo.

Kurs i solcelleinstallasjoner

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.