Sol, lading og eksplosive områder – tre nye Elflix-kurs venter på deg!

Publisert

I startgropa med solceller, interessert i ladeklare bygg eller nysgjerrig på å jobbe i eksplosjonsfarlige områder? De tre siste Elflix-kursene har noe for enhver smak!

Vi jobber kontinuerlig med å holde Elflix aktuelt for deg og ønsker å tilby et bredt spekter av kurs og opplæring. Våre tre nyeste kurs er eksempler på det.

Kurset «Solcelleanlegg for boligeier» er et lavterskelkurs som i utgangspunktet henvender seg til huseiere som ønsker seg solceller. Likevel kan kurset være nyttig for fagfolk som vurderer å begynne med solcelleinstallasjoner, eller om du ønsker enda bedre innsikt i sluttbrukerens perspektiv.

- Dette kurset er veldig aktuelt for de som er helt ferske når det kommer til solcelleinstallasjoner. I tillegg bør alle lærlinger og nyutdannede elektrikere, som er på vei inn i en bransje der det blir mer og mer solcellemontering, ta dette kurset, sier markedssjef i Nelfo Gjermund Hovde.

Kurset tar for seg en del begrepsavklaringer, hvordan en solcelleinstallasjon fungerer, hvorvidt et bygg er rigget for solceller og kundens perspektiv på kostnader, lønnsomhet og innhenting av tilbud.

«Alt du trenger» om ladeklare bygg

Drevet fram av klimakrisen, teknologisk utvikling og politisk vilje, ser vi en enorm utvikling av elbil-salg, som trolig bare vil fortsette. Derfor har byggteknisk forskrift (TEK) fått krav om at nye bygg og parkeringsplasser må være klargjort for elbillading.

Kurs i ladeklare bygg

«Kurs i ladeklare bygg» tar for seg de nye kravene i TEK. Det er perfekt om du står i en situasjon der du trenger å oppdatere deg på detaljene i disse kravene, hvilke regler som gjelder og hvordan de kan tolkes.

- Dette kurset er «to the point» og superaktuelt for elektroinstallasjon i nybygg. Her får du alt du trenger å vite om regelverket i korte og informative kursmoduler, sier markedssjef Hovde.

Kurset understreker viktigheten av godt prosjekterte løsninger og setter deg i stand til å prosjektere underlaget som gjør et byggverk ladeklart.

På jakt etter nye, spennende muligheter?

Skal du jobbe som elektriker i eksplosjonsfarlige områder er det ekstremt viktig å trå varsomt for å ikke gå på en smell. Det krever grundig kompetanse og høy grad av sikkerhetsbevissthet.

Nettopp det lærer du mer om i kurset «Introduksjon i EX-områder». Markedssjef Gjermund Hovde forteller at dette kurset kan åpne nye dører for elektrikere.

Det er et fagområde hvor det er helt avgjørende å besitte nok kompetanse. Men når man har den rette kompetansen, kan dette kurset gi mange spennende muligheter, sier han.

Lengter du etter sol, trenger du oppladning eller vil du fyre deg opp med kurs i EX-områder?

Kom i gang i dag – logg inn eller kjøp tilgang til Elflix her.

 
 

Vil du vite mer?

Få en personlig og gratis gjennomgang via Teams

Kom i gang i dag

Aktiver abonnement og stream deg til kunnskap