Dette var de 3 mest populære Elflix-kursene i 2023

Vårt kurs om solcelleinstallasjoner var det mest populære Elflix-kurset i året som gikk. Sjekk hvilke andre kurs som var på topplisten i 2023!

2023 har blitt til 2024, og det er på tide å trekke fram høydepunktene fra året vi har lagt bak oss. I Elflix-sammenheng betyr det: Hvilke kurs var mest populære i 2023?

På de tre øverste plassene finner vi:

Sol i vinden

På forsommeren lanserte Nelfo sitt solkart med oversikt over solpotensialet på bygg i Norge og skrev om hvordan Hurum Elektro har gjort solcelleinstallasjoner til en sentral del av virksomheten. Til sammen belyser det to sider ved saken: flere og flere elektrobedrifter begynner med solcelleinstallasjoner, men kun en brøkdel av solcellepotensialet i Norge er utnyttet.

- Derfor er jeg ikke overrasket over at kurset om solcelleinstallasjoner er det mest populære. Det er et stort uforløst potensial i markedet og flere ser på sol som et nytt forretningsområde, sier markedssjef i Nelfo Gjermund Hovde.

Kurset om solcelleinstallasjoner gir deg alt du trenger å vite for å komme i gang med sol.

Føler du deg truffet, sa du?

Strøm alle våre solstrøm-relevante kurs her!

Kjenn reglene og unngå de typiske feilene

Kursene som var nest mest og tredje mest populære i 2023 var «DLE – Typiske feil og mangler i nye installasjoner» og «NEK 400:2022 – Nyheter og endringer».

At Elflix-brukerne er nysgjerrige på hvilke feil og mangler det lokale eltilsynet (DLE) oftest avdekker eller hvilke endringer som er gjort i NEK 400, overrasker ikke markedssjef Hovde.

- Begge disse kursene er relevante for de aller fleste elektrobedrifter. Når du vet hvilke feil som er typisk for nye installasjoner kan du enklere unngå disse feilene og skape gode rutiner for å bygge sikre elektriske anlegg, sier Hovde og fortsetter:

- Det samme gjelder for oppdateringskurset i NEK 400:2022. Det er avgjørende å kjenne til endringene for å fortsette å drifte forsvarlig og innenfor regelverket.

Ti på topp

Foruten de tre kursene som er nevnt, er både kurs som handler om elbillading og om Febdok representert flere ganger på topp ti-listen for populære kurs i 2023.

Hele listen ser slik ut:

  1. Solcelleinstallasjoner
  2. DLE – Typiske feil og mangler i nye installasjoner
  3. NEK 400:2022
  4. Verifikasjon av elektriske anlegg
  5. Febdok – Garasje med lading av elbil
  6. Solstrøm for installatører
  7. Elsikkerhet og elektroteknikk ved elbillading
  8. Febdok – Kom i gang
  9. Nødstrømskilder
  10. Installasjoner for lading av elektriske kjøretøy

Om ikke 2023 var ditt Elflix-år, har du god tid til å gjøre 2024 til nettopp det.

De 10 mest populære kursene i 2023 – og mye mer til – finner du ved å klikke deg inn her!