Solstrøm

Her har vi samlet all relevant informasjon for å komme i gang med solstrøm. Du finner veiledere, kurs, artikler og fagstoff.

Teknisk veileder

Teknisk veileder er nå i februar 2023 oppdatert i 5.versjon med egne tillegg for alle typer solcelleanlegg; off-grid, bolig, landbruk, industri og solparker.

Kurs i solcelleinstallasjoner

 1. Webinar - Solcelleinstallasjoner

  Kurset gjør deg kjent med komponentene i en solcelleinstallasjon og hva du som installatør/elektriker må være spesielt oppmerksom på. Målgruppe Rådgivere, faglig ansvarlig, saksbehandler og montører

 2. Solcelleinstallasjoner (Stream med Elflix)

  I dette Elflix-kurset vil du lære alt du trenger å vite for å komme i gang med solcelleinstallasjoner – enten du er elektroprosjekterende, rådgiver, saksbehandler, installatør eller rett og slett bare spesielt interessert.

MC4-kontakter

Sammenkoblingen av et solcelleanlegg foregår med en spesialkontakt som heter MC4.
Les mer

DC-brytere

8 praktiske tips for montering av DC-brytere i solcelleanlegg.
Les mer

Hvem kan bygge solcelleanlegg?

I siste utgave av bladet Elsikkerhet, nummer 91, slår DSB fast at det skal være en registrert elektroinstallatør som skal være ansvarlig for den elektriske installasjonen i et solcelleanlegg.
Les mer

Hvordan sikre seg mot fallulykker?

Installasjon av solceller skjer gjerne på tak eller i høyden. Vi har laget en oversikt over hvordan du kan sikre deg mot fallulykker på jobb.
Les mer

Nelfos solundersøkelse

Nelfos solundersøkelse sendes ut hvert år for å kartlegge aktiviteten til medlemmene.
Les mer

Markedsrapport

For elektroinstallatørene er det gode markedsmuligheter innen solkraft. Det viser Nelfos markedsrapport.
Les mer

Lytt til episoden om oppdatert solveileder i Elektropodden

Teknisk veileder: Installasjon av solcelleanlegg er nå ute i versjon 5! Til denne revisjonen har vi fått god hjelp fra Norconsult som gjester ukens episode. Tune in for å høre Mari Lauglo, som er gruppeleder for solenergi og lagring, fortelle om nyhetene i oppdateringen i samtale med Marie Kolderup i Nelfo.

Nyheter om solstrøm

 1. Enklere deling av solstrøm gir store investeringer

  - Vi er glade for at myndighetene har lyttet til bransjen og nå gjør det enklere for de som bor i blokk å bruke solstrøm. Det vil utløse store investeringer de neste årene, sier Andreas Strømsheim-Aamodt i Nelfo.

 2. Strømstøtten premierer forbruk fremfor sparing

  Med regjeringens forslag til ny strømstøtteordning forsvinner forbrukernes motivasjon til å investere i energieffektivisering og justere strømforbruket. Det mener vi er feil når vi vet at om noen år risikerer vi å måtte rasjonere på strømmen, skriver Tore Strandskog i dette innlegget.

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt.